Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟ Β' (16/12)

Ο νέος δήμαρχος Κυθήρων Ευστράτιος Χαρχαλάκης έγινε δεκτός από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος μετά το μεσημέρι της 16ης Δεκεμβρίου.
Ο δήμαρχος προσέφερε στον Αρχιεπίσκοπο εικονική παράσταση του μηχανισμού των Αντικυθήρων και εξερχόμενος του γραφείου, δήλωσε πως προσήλθε να λάβει την ευχή του Αρχιεπισκόπου λίγο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ως Δημάρχου και να συζητήσει μαζί του θέματα συνεργασίας του Δήμου με την Φιλανθρωπική οργάνωση Αποστολή.
Επιπλέον, προσκάλεσε τον Αρχιεπίσκοπο να επισκεφθεί τα Κύθηρα το προσεχές καλοκαίρι, για να παραστεί σε πολιτιστική εκδήλωση που πρόκειται να οργανωθεί από τον Δήμο για την δεκαετία ποιμαντορίας του Μητροπολίτου Κυθήρων Σεραφείμ.

Εν συνεχεία ο Αρχιεπίσκοπος δέχθηκε τον πρέσβη της Αρμενίας στην Αθήνα Κακίμ Γαλατσιάν συνοδευόμενο από τον Αρχιμανδρίτη Χορέν Αρακελιάν και τον πρόεδρο της Αρμενικής Ένωσης αγαθοεργίας Αμπασιάν Δικράν.
Ο πρέσβης μετέφερε στον Αρχιεπίσκοπο πρόσκληση του Καθολικού Πατριάρχη των Αρμενίων Καρεκίν του Β΄ για να παραστεί στις εκδηλώσεις μνήμης για την συμπλήρωση το 2015, εκατό ετών από την γενοκτονία των Αρμενίων.



ρεπορτάζ: π. Σεραφείμ Δημητρίου
φωτογραφία: Χρήστος Μπόνης

Πηγή: ecclesia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου