Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

ΤΑ ΟΝΟΜΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΚΑΙ Η ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΝΕΟΥ ΙΕΡΕΩΣ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ

Με την αρμόζουσα εκκλησιαστική τάξη εόρτασαν τα Κύθηρα την ημέρα των ονομαστηρίων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ.
Το εσπέρας τελέστηκε Μέγας Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Εσταυρωμένου Χριστού Χώρας Κυθήρων. Την κυριώνυμο της εορτής ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε με τον Ιερό Κλήρο της Νήσου και επισκέπτες Ιερείς στον Ι.Ν. Παναγίας Ελεούσης Φρατσίων, όπου προέβη στην εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Διακόνου π. Ιωάννου Παπανδρόπουλου, που θα στελεχώσει την τοπική Εκκλησία και τον οποίον ο Σεβασμιώτατος χειροτόνησε Διάκονο την περασμένη Κυριακή 30/11 στον Ι. Ν. Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης Νέου Φαλήρου. Ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε πατρικούς λόγους νουθεσίας προς το νέο Ιερέα δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις Χρυσοστομικές προς Ιερείς προτροπές. Παράλληλα ευχαρίστησε τον πνευματικό πατέρα του νέου Ιερέως, Πανοσ. Αρχιμανδρίτη π. Ιερώνυμο Σχίζα εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής καθώς ο χειροτονηθείς είναι το δεύτερο πνευματικό τέκνο του π. Ιερωνύμου που ιερώνεται στα Κύθηρα και στελεχώνει την τοπική Εκκλησία, μετά τη χειροτονία πριν 1 χρόνο του π. Νικολάου Ζουναρέλη που από πέρσι στις 4/12 τοποθετήθηκε Ιερέας της ενορίας Καρβουνάδων και χαίρει πλέον της εκτίμησης και της αγάπης του ποιμνίου του.  





Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο π. Ιερώνυμος αναφερόμενος στα τιμώμενα πρόσωπα της Αγίας Βαρβάρας, του Αγίου Ιωάννου του Δαμασκηνού και του Αγίου Ιερομάρτυρος Σεραφείμ, ευχόμενος τα δέοντα στον Μητροπολίτη Κυθήρων και Αντικυθήρων, που τον προσεχή Ιούλιο συμπληρώνει 10 έτη ευδόκιμης και καρποφόρου αρχιερατικής διακονίας στα Κύθηρα και Αντικύθηρα. Στο Ιερό Αναλόγιο χοράρχησε ο Διευθυντής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Πρωτοψάλτης κ. Γεώργιος Κατσούλας, πλαισιούμενος από εντόπιους Ιεροψάλτες.








Στη Θ. Λειτουργία παρέστη ο Δήμαρχος του νησιού κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης, ο Αντιδήμαρχος κ. Μαθιός Αγγελιουδάκης με μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπρόσωποι των Αρχών και Φορέων του τόπου, αντιπροσωπείες από τα Σχολεία και τη μαθητιώσα νεολαία καθώς και πλήθος ευσεβούς λαού που ευχήθηκαν τόσο στον Σεβασμιώτατο όσο και στο νέο Ιερέα του νησιού.
Πηγή: Στράτος Χαρχαλάκης
Φωτογραφίες: Βαλέριος Καλοκαιρινός
                         Ειρήνη Βενέρη Τραβασάρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου