Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ ΚΥΘΗΡΩΝ 19/4 (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - VIDEO)

Συνάντηση για τα προβλήματα στα δρομολόγια της περιφερειακής ακτοπλοϊκής γραμμής των νησιών μας πραγματοποιήθηκε, με πρωτοβουλία της Ένωσης Ξενοδόχων Αγίας Πελαγίας, την Κυριακή 19/4 στο Πνευματικό Κέντρο του Ποταμού.
Σε αυτή συμμετείχαν επαγγελματίες, ιδιώτες, παράγοντες καθώς και πολίτες του Κυθήρων, με σκοπό τον συντονισμό των ενεργειών για την βελτίωση της κατάστασης των δρομολογίων του Ε/Γ-Ο/Γ Βιτσέντζος Κορνάρος της εταιρείας Lane Sea Lines.
Παρόντες ήταν ο Αντιδήμαρχος κ. Κομηνός Γεώργιος, η Δημοτική σύμβουλος κα Κασιμάτη Μαρία, ο Μητροπολίτης Κυθήρων και Αντικυθήρων Σεραφείμ και πολλοί παράγοντες από Συλλόγους και Σωματεία του νησιού.
Ακούστηκαν πολλές απόψεις και προτάσεις όσον αφορά τη βελτίωση της κατάστασης των δρομολογίων από τον Πειραιά προς τα νησιά μας, βραχυπρόθεσμες αλλά και μακροπρόθεσμες.
Ο Αντιδήμαρχος κ. Κομηνός στην ομιλία του ενημέρωσε τους παρευρισκομένους για τις ως τώρα ενέργειες του Δήμου έναντι της εταιρίας ΛΑΝΕ καθώς και τις συζητήσεις που έχουν γίνει για το θέμα αυτό στα Δημοτικά Συμβούλια. Επίσης ζήτησε να συνταχθούν όλοι οι πολίτες στην προσπάθεια που κάνει ο Δήμος να καλυτερεύσει την υπάρχουσα κατάσταση. Ο συντονισμός τόνισε πρέπει να γίνει σε ένα ενιαίο άξονα με τον Δήμο και τη συμβουλή πάντα ενός Νομικού Συμβούλου ώστε να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος αλλά και άλλα κέρδη για τα νησιά μας.
Τέλος αποφασίστηκε ομόφωνα η άμεση συγκρότηση μιας επιτροπής, επικεφαλής της οποίας θα είναι ο Δήμαρχος Κυθήρων μαζί με το Νομικό Σύμβουλο του Δήμου και θα αποτελείται κι από τοπικούς παράγοντες του νησιού.
Σκοπός της επιτροπής είναι: 
Α) Η συνάντηση με τον αναπληρωτή Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Δρίτσα και με εκπρόσωπο της ΛΑΝΕ εντός της εβδομάδας αυτής με τη στήριξη πάντα του Αντιπεριφερειάρχη νήσων κ. Χατζηπέρου.
Β) Η βελτίωση του δρομολογίου από τον Πειραιά και το πάγιο αίτημα για σταθερά δρομολόγια καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς καθώς και την αυστηρή τήρησή τους από την εταιρεία.












και το video: Πληροφορίες - Κείμενο: Άκης Αγιοπλούδης
Επιμέλεια δημοσίευσης: Παναγιώτης Μπαχτής
Φωτογραφίες: Άκης Αγιοπλούδης
Κάμερα - επιμέλεια: Άκης Αγιοπλούδης
Video: TSIRIGOTV.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου