Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΥΘΗΡΩΝ: ΈΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ''ΕΛΙΑ ΤΟ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΔΕΝΔΡΟ''

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Κυθήρων 2015 ξεκινά πανηγυρικά το Σάββατο 2 Μαΐου και ώρα 8.00 μμ με τα εγκαίνια, παρουσία του Δημάρχου και μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, της φωτογραφικής έκθεσης «Ελιά, το ευλογημένο δένδρο». Στην έκθεση συμμετέχουν Κυθήριοι και ξένοι φίλοι των Κυθήρων, μικροί και μεγάλοι, ερασιτέχνες και επαγγελματίες, με φωτογραφίες του δένδρου που πρωταγωνιστεί στη ζωή, την ιστορία, τις παραδώσεις και την οικονομία του νησιού μας. Μαζί με το ευλογημένο δένδρο, καταγράφεται και η ελαιοπαραγωγή σε όλες τις φάσεις της.
Η έκθεση, συνεργασία της Πολιτιστικής Εταιρείας Κυθήρων με τον Δήμο Κυθήρων, επιμελήθηκε από τον Γιάννη Σταθάτο, καλλιτεχνικό διευθυντή των Φωτογραφικών Συναντήσεων Κυθήρων, και αποτελεί το πρώτο βήμα μιας σε βάθος χρόνου φωτογραφικής καταγραφής του παραγωγικού πλούτου των Κυθήρων. Μία από τις φωτογραφίες θα αποσπάσει το βραβείο του Δήμου Κυθήρων, ενώ θα απονεμηθούν και τρεις έπαινοι (δεν είναι φυσικά υποψήφιοι οι εργαζόμενοι και αιρετοί του Δήμου και τα μέλη της Πολιτιστικής Εταιρείας). Παράλληλα, η Πολιτιστική Εταιρεία θεσπίζει ξεχωριστό βραβείο για την καλύτερη μαθητική συμμετοχή.
Η έκθεση θα παρουσιασθεί δύο φορές κατά τη διάρκεια της άνοιξης και του καλοκαιριού, ώστε να μπορέσουν να την παρακολουθήσουν τόσο οι Κυθήριοι όσο και οι θερινοί μας επισκέπτες. Η πρώτη περίοδος, στον Κυθηραϊκό Σύνδεσμο, είναι από 2 μέχρι 10 Μαΐου (ώρες 6.30-8.30 μμ), και η δεύτερη περίοδος, στο Μερκάτο Χώρας, από 1 Ιουλίου μέχρι 8 Αυγούστου (ώρες 9 πμ – 9 μμ).
Όλες οι επιλεγμένες φωτογραφίες θα πάρουν θέση στο Κυθηραϊκό Φωτογραφικό Αρχείο με σκοπό να χρησιμοποιηθούν και μελλοντικά για την προβολή του Δήμου, πάντοτε βέβαια με αναφορά του ονόματος του ή της φωτογράφου.

Στην έκθεση συμμετέχουν με φωτογραφίες οι John Vanges, Giona Bridler, Δημοτικό Σχολείο Καρβουνάδας (Β’ & Γ’ τάξεις), Andre Dolbeau, Kalie Zervos, Γιώργος Καλλίγερος, Δημήτρης Καλλίγερος, Μιχάλης Κουλιέρης, Δημήτρης Κουτραφούρης, Rob Oudshoorn, Μιχάλης Πετρόπουλος, Μιχάλης Πρωτοψάλτης, René Rötheli, Σταματική Σαμίου, Αλεξάνδρα Σκοτίδα, Anita Snippe, Γιάννης Σταθάτος, J.M. Stratigos, Andreas Theisen-Menn, Φοίβος Τσαραβόπουλος και Μανώλης Φατσέας (Φουριάρης), και με βίντεο οι Γιώργος Διδυμιώτης και Μαρία Σχινά.

Πηγή: kythira.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου