Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ - ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΕΓΑΛΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΙΑΤΡΩΝ ΤΗΣ ''ΣΥΜΠΛΕΥΣΗΣ'' ΣΤΑ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ 2/5

Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ΣΥΜΠΛΕΥΣΗ θα πραγματοποιήσει στις 2 Μαΐου εθελοντική επίσκεψη μεγάλου ιατρικού κλιμακίου στα Αντικύθηρα, για την πραγματοποίηση δωρεάν ιατρικών εξετάσεων στους κατοίκους του νησιού.
Μετά από συνεργασία των υπευθύνων με το Δήμαρχο κ. Ευστρ. Χαρχαλάκη, οι κάτοικοι των Αντικυθήρων θα δεχθούν μια ολοκληρωμένη προληπτική και διαγνωστική ιατρική μέριμνα από 13 ειδικότητες ιατρών, ήτοι: Καρδιολόγο, Οδοντίατρο, Δερματολόγο, Ακτινολόγο, Παθολόγο, Ορθοπαιδικό, Οφθαλμίατρο, Γενικό Ιατρό, Αγγειοχειρουργό, Νευροχειρουργό, Παιδίατρο και Παιδοψυχολόγο. Στην αποστολή θα συμμετάσχουν και νοσηλεύτριες και βοηθητικό προσωπικό. Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν τόσο στο Ιατρείο του νησιού όσο και κατ΄ οίκον (για περιπτώσεις που έχουν δυσχέρεια στη μετακίνηση) στις 2/5/2015 και από ώρες 08:30 μέχρι 13:00.

Η αποστολή εντάσσεται στον 2ο Διάπλου της Σύμπλευσης που θα ξεκινήσει την Πέμπτη 23/4 από την Κίμωλο, θα επισκεφθεί τη Φολέγανδρο, τη Σχοινούσα, τη Θηρασιά, την Κάσο και τη Γαύδο και θα καταλήξει στα Αντικύθηρα στις 02/05. 
Οι συμμετέχοντες στην εθελοντική αυτή δραστηριότητα έχουν μέχρι σήμερα λάβει μέρος σε ενεργές δράσεις υποστήριξης και βελτίωσης της ποιότητας ζωής στα μικρά και ακριτικά νησιά του Αιγαίου κατά τα τελευταία 21 χρόνια. Στα χρόνια αυτά προσέφεραν στα μικρά νησιά, μέσω χορηγών, μια σειρά από εξαιρετικά σημαντικές υποδομές όπως: 6 γήπεδα 5Χ5, 4 πολυγήπεδα, 14 παιδικές χαρές, 2 κλειστά γυμναστήρια, μονάδες αφαλάτωσης, στήριξη σε πολιτιστικές και άλλων ειδών εκδηλώσεις, δωρεές ιατρικών μηχανημάτων, εξοπλισμού και φαρμάκων, παροχή εκπαιδευτικού και μορφωτικού υλικού και εξοπλισμού στα σχολεία κ.λπ. 
Η παρουσία των γιατρών στα Αντικύθηρα θα συνοδευτεί από δωρεά προς το νησί έξι (6) καλαίσθητων ενημερωτικών πινακίδων σήμανσης στα ελληνικά και τα αγγλικά με θέμα την ιστορία και τα μνημεία του νησιού και συγκεκριμένα: 1) Ναυάγιο και Μηχανισμός των Αντικυθήρων, 2) Ναός Αγ. Μύρωνος, 3) Φάρος Απολυτάρας – Ναύαρχος Φιλοσοφώφ, 4) Νερόμυλος Ανδρόνικου, 5) Αρχαίο Κάστρο, 6) Ιερό Απόλλωνος.

Πηγή: kythira.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου