Σάββατο 4 Απριλίου 2015

ΤΟ Ε/Γ-Ο/Γ ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ ΈΔΩΣΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΗ ΛΥΣΗ

Παρασκευή πριν την Μεγάλη εβδομάδα και το πλοίο ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ (που συνδέει τα νησιά μας με τη Νεάπολη Βοιών) ήταν εκεί όπως πάντα, δίνοντας τη λύση στην απομόνωση και στην προβληματική όπως έχει εξελιχθεί σύνδεση των Κυθήρων με την Αττική.
Δεκάδες κόσμου που ήθελαν να περάσουν τις ημέρες του Πάσχα στα Κύθηρα, πάρα πολλοί φοιτητές που ήθελαν να γυρίσουν στα σπίτια τους κοντά στις οικογένειές τους και φορτηγά με εμπορεύματα και υλικά απαραίτητα για την σωστή λειτουργία της τοπικής αγοράς, κατάφεραν κι έφτασαν στα Κύθηρα χάρη στην ύπαρξη του τοπικού καραβιού από την Νεάπολη. Το Διακόφτι απόγευμα Παρασκευής 3/4 λίγο μετά την άφιξη του Ε/Γ-Ο/Γ ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ θύμισε ημέρες Αυγούστου και όλοι καταλαβαίνουμε τι σημαίνει αυτό για την τοπική οικονομία και την τοπική μας κοινωνία.
Πως φτάσαμε όμως ως εδώ και τι γίνεται τώρα;
Tο Ε/Γ-Ο/Γ Β.ΚΟΡΝΑΡΟΣ που ήταν να αποπλεύσει από τον Πειραιά για τα Κύθηρα, τα Αντικύθηρα και την Κίσσαμο βάσει προγράμματος, βρίσκεται σε δεξαμενή στην Ελευσίνα μετά την προσάραξή του στην Κάσο το προηγούμενο διάστημα. Η πλοιοκτήτρια εταιρεία του Lane Sea Lines, αδιαφορώντας για το ενδιαφέρον του κόσμου που ήθελε να ταξιδέψει από Πειραιά, εξέδωσε δελτίο τύπου στις 3:30 το μεσημέρι της Παρασκευής 3/4 με το οποίο ενημερώνει πως το πλοίο θα επιστρέψει στα δρομολόγια το Σάββατο 4/4 αλλά για την Κάσο την Σητεία την Ανάφη κι άλλες περιοχές χωρίς όμως να κάνει καμία αναφορά στην άγονη γραμμή των Κυθήρων και των Αντικυθήρων.
Εύλογα λοιπόν διερωτόμαστε αυτή τη φορά το Ελληνικό κράτος που χρηματοδοτεί τις άγονες γραμμές τι θα πράξει γι αυτή την προβληματική κατάσταση που διαμορφώνεται στην περιοχή μας; Η Lane με ποιο κριτήριο επιλέγει να στείλει το πλοίο στην Κάσο κι όχι στα Αντικύθηρα; Ο Δήμος Κυθήρων τι σκοπεύει να πράξει καθώς απ ότι φαίνεται και το πρόσφατο εξώδικο που έστειλε στη Lane δεν είχε αποτέλεσμα. Μέσα στη Μεγάλη εβδομάδα θα γίνουν δρομολόγια από τον Πειραιά και την Κρήτη προς τα νησιά μας ή όχι; Τέλος τι θα γίνει με τους Κυθήριους φοιτητές στην Κρήτη αλλά και επισκέπτες που ήθελαν να επισκεφθούν τα Κύθηρα και πως αυτοί τελικά θα καταφέρουν να έρθουν;
Ερωτήματα σοβαρά που ζητούν άμεσα απαντήσεις.
Εικόνες λίγο μετά την άφιξη του Ε/Γ-Ο/Γ ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ στο Διακόφτι Κυθήρων την Παρασκευή 3/4

Ρεπορτάζ - Φωτογραφίες: Παναγιώτης Μπαχτής
Πηγή: ΤΣΙΡΙΓΟ FM 105,6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου