Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

ΑΠΟ ΤΟ 2025 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΙΣΧΥΣΕΙ Ο ΚΟΦΤΗΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΝ - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ

Δεν θα υποστούν μείωση στη σύνταξή τους, μέχρι και το 2024, όσοι αγρότες υποβάλλουν αίτηση συνταξιοδότησης και παράλληλα, συνεχίσουν να εργάζονται. Αυτό προβλέπει εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας, στην οποία ξεκαθαρίζεται ότι η εφαρμογή της διάταξης του Ασφαλιστικού Νόμου Κατρούγκαλου (ν.4387/2016, άρθρο 20), σύμφωνα με την οποία όσοι συνταξιούχοι συνεχίζουν να εργάζονται έχουν μείωση 60% στις συντάξεις τους (κύριες και επικουρικές) θα ξεκινήσει από το 2025 και μετά, ειδικά για τους συνταξιούχους του ΟΓΑ. Η εγκύκλιος έρχεται να λύσει την ασάφεια σε παραγωγούς που πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν το 2017 και δεν ήξεραν τι να κάνουν με την υποβολή των δηλώσεων ΟΣΔΕ.
Ειδικότερα για αιτήσεις συνταξιοδότησης ασφαλισμένων του πρώην ΟΓΑ που υποβάλλονται εντός του 2017, το ποσό της χορηγούμενης σύνταξης αποτελείται από το άθροισμα δύο επιμέρους ποσών:
α) Κατά ποσοστό 93,80% από το ποσό που προκύπτει με βάση τις γενικές, ειδικές ή καταστατικές διατάξεις του ΟΓΑ, όπως αυτές ίσχυαν μέχρι του ισχύ του ν.4387/2016, με την επιφύλαξη του άρθρου 40.
β) Κατά ποσοστό 6,20% από το άθροισμα εθνικής και ανταποδοτικής σύνταξης.
Τα ανωτέρω ποσοστά μεταβάλλονται (αυξομειώνονται) τα επόμενα χρόνια, ώστε καταληκτικά από 1/1/2031 και εφεξής να χορηγείται μόνο εθνική και ανταποδοτική σύνταξη, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από το Νόμο Κατρούγκαλου.

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά την εγκύκλιο:
ΑΠΟ ΤΟ 2025 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΙΣΧΥΣΕΙ Ο ΚΟΦΤΗΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΝ - Η ΕΓΚΥΚ... by Tsirigofm on Scribd


Πηγή: agrotypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου