Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ ΌΛΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ Η ΆΝΩ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ

 Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες για την τοποθέτηση συστημάτων ασφαλείας των επισκεπτών και των εγκαταστάσεων στην Άνω πόλη του Κάστρου της Μονεμβασίας, οι οποίες έγιναν με πιστώσεις του Δήμου Μονεμβασίας και με την επίβλεψη των αρχαιολόγων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λακωνίας προκειμένου να υπάρχει δυνατότητα η Άνω Πόλη να είναι ανοικτή στο κοινό όλη την ημέρα.
  Οι εργασίες παραλήφθηκαν την Πέμπτη 6 Απριλίου από κλιμάκιο της Εφορείας Αρχαιοτήτων  Σπάρτης με την αρχαιολόγο κ. Δανάη Χαραλάμπους και την Αρχιτέκτονα κ. Ντίνα Ντουβή και τους υπαλλήλους του γραφείου της ΕΦ.Α.ΛΑΚ. στη  Μονεμβασία  με την αρχαιολόγο κ. Γιώτα Σκάγκου.
  Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λακωνίας κ.  Ευαγγελία Πάντου και όλο το προσωπικό της Υπηρεσίας για την άριστη συνεργασία με το Δήμο Μονεμβασίας σε όλα τα θέματα και ειδικότερα στην πρόταση του Δήμου Μονεμβασίας για να είναι ανοιχτή όλη την ημέρα η Άνω Πόλη ώστε να είναι επισκέψιμη και τις απογευματινές ώρες , όπως είναι η επιθυμία των επισκεπτών της Μονεμβασίας ειδικά την θερινή περίοδο. 
  Από το Σάββατο 8 Απριλίου η Άνω Πόλη θα είναι ανοικτή όλη την ημέρα στο κοινό ενώ μέχρι σήμερα ήταν ανοικτή τις ώρες 07:30 πμ ως 02:30 μμ δίνοντας την δυνατότητα στους επισκέπτες να ζήσουν την μοναδική ατμόσφαιρα της Άνω πόλη , η οποία μετά τις εκτεταμένες εργασίες αναστηλώσεων και αποκαταστάσεων είναι μοναδική.

  Φέτος για πρώτη φορά την Μεγάλη Παρασκευή 14 Απριλίου η περιφορά του Επιταφίου θα περιλαμβάνει τον Ναό της Αγίας Σοφίας στην Άνω Πόλη (τις επόμενες ημέρες θα κυκλοφορήσει χάρτης έντυπα και ηλεκτρονικά με την διαδρομή της περιφοράς του Επιταφίου).





                                                                         
Μονεμβασία, 8 Απριλίου 2017
Ο Αντιδήμαρχος

Σταύρος Χριστάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου