Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ 17.7.2017

Ολοκληρώθηκαν οι ετήσιες εκδηλώσεις αδελφοποίησης ανάμεσα στους Δήμους Καραβά Κύπρου και Κυθήρων, οι οποίες έχουν καθιερωθεί να τελούνται κάθε Ιούλιο μετά την επίσημη αδελφοποίηση των δύο Δήμων πριν λίγα χρόνια. Οι αδελφικές επαφές και σχέσεις ξεκίνησαν πριν 2 δεκαετίες από τον αείμνηστο πρόεδρο της Κοινότητας Καραβά Κώστα Φάρο και τον τότε Δήμαρχο Καραβά Πανίκο Τσέντα που είχαν υπογράψει σχετικό πρωτόκολλο αδελφοποίησης.
Επικεφαλής της φετινής κυπριακής αντιπροσωπείας ήταν ο νέος (από τον Ιανουάριο 2017) Δήμαρχος Καραβά κ. Νίκος Χατζηστεφάνου με τη σύζυγό του Μάρω, συνοδευόμενοι από τον Πρόεδρο του Προσφυγικού Σωματείου Καραβά κ. Χριστόφορο Χριστοδουλίδη με τη σύζυγό του και τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Νίκο Παπαπέτρου, Αντιπρόεδρο του Παγκύπριου Συνδέσμου Εφέδρων Καταδρομέων.
Η κυπριακή αντιπροσωπεία επισκέφθηκε την Παρασκευή 14/7 το πρωί το Δημαρχείο όπου αντάλλαξε δώρα με το Δήμαρχο, τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Βέζο και τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Καραβά κ. Τσάκο, ενώ στη συνέχεια ξεναγήθηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο και στην έκθεση φωτογραφίας "Κυθήριοι στους Αντίποδες". Την Κυριακή το πρωί τελέσθηκε η καθιερωμένη επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό Αγ. Χαραλάμπους Καραβά για τα θύματα της βάρβαρης τουρκικής εισβολής στην Κύπρο το 1974 και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Ηρώον Πεσόντων της Τ.Κ. Καραβά, το οποίο από πέρσι έχει ανακαινιστεί προς τιμήν των Κυπρίων αδελφών μας. Το βράδυ της Κυριακής η κυπριακή αντιπροσωπεία μαζί με τον Δήμαρχο κ. Χαρχαλάκη, τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Βέζο και τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Μητάτων κ. Σκλάβο παρακολούθησαν τον Εσπερινό και τη Λιτάνευση της Εικόνας της Αγίας Μαρίνας στον Αβλέμωνα.
Η επίσκεψη των Κυπρίων αδελφών ήταν μια ευκαιρία σύσφιξης των δεσμών των δύο Δήμων και ο Δήμαρχος κ Χαρχαλάκης είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με τον Κύπριο συνάδελφό του και τους συνεργάτες του πάνω στο φλέγον ζήτημα της επίλυσης του Κυπριακού, ενώ τέθηκαν προτάσεις περαιτέρω ενίσχυσης και αναβάθμισης των σχέσεων των δύο αδελφοποιημένων Δήμων.
Δείτε την ομιλία του κ. Δημάρχου κατά τις εκδηλώσεις της Κυριακής 16/7, εδώ.


Επιμέλεια δημοσίευσης: Παναγιώτης Μπαχτής
Κάμερα: Βαλέριος Καλοκαιρινός - PhotoCerigo
Φωτογραφία: Ειρήνη Βενέρη (facebook)
Δελτίο Τύπου: kythira.gr
Video: TSIRIGOTV.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου