Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ - ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠ. ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ.Π.Κουρουμπλή

Θέμα: «Ακτοπλοϊκός αποκλεισμός των Κυθήρων και Αντικυθήρων από τον Πειραιά, το Γύθειο και την Κρήτη: θα αναλάβει το Υπουργείο τις ευθύνες του για αποκατάσταση της σύνδεσης;»

Κύριε Υπουργέ, 
Επανερχόμενος στην με αρ.πρωτ. 6668/26-06-2017 ερώτησή μου, επιθυμώ να σας μεταφέρω την έντονη διαμαρτυρία, αλλά και την απόγνωση των κατοίκων και επαγγελματιών των Κυθήρων και Αντικυθήρων, καθώς και χιλιάδων επισκεπτών των οποίων ο θερινός οικογενειακός προγραμματισμός έχει ανατραπεί, για την διακοπή της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του νησιού με τον Πειραιά, το Γύθειο και την Κρήτη. Με βάση την σχετική Σύμβαση Ανάθεσης Δημόσιας Υπηρεσίας η εταιρεία ΛΑΝΕ Α.Ε. ανέλαβε την εξυπηρέτηση των ακτοπλοϊκών γραμμών α) Πειραιάς – Κύθηρα – Αντικύθηρα – Κίσσαμος, β) Γύθειο – Κύθηρα – Αντικύθηρα – Κίσσαμος και γ) Καλαμάτα – Κύθηρα – Κίσσαμος με το Ε/Γ-Ο/Γ ΒΙΤΣΕΝΤΣΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ.  Εντούτοις, το πλοίο παρουσίασε βλάβες από την πρώτη κιόλας ημέρα επιστροφής του στα δρομολόγια και παραμένει ακόμη και σήμερα ακινητοποιημένο.
Οι επιπτώσεις στην οικονομία των Κυθήρων είναι δραματικές: μαζικές ακυρώσεις κρατήσεων, αλλά και διεθνής δυσφήμηση. Σύμφωνα με το Ν.2932/2001 (άρθρο 8, παρ.11), προβλέπεται η αντικατάσταση του πλοίου με απευθείας ανάθεση από τον Υπουργό – με σύμβαση δημόσιας υπηρεσίας – της διενέργειας εναλλακτικών δρομολογίων σε πλοιοκτήτη που διαθέτει δρομολογημένα πλοία και πληροί τις προϋποθέσεις.

Ως εκ τούτων, ερωτάται ο κύριος Υπουργός:
Θα αναλάβει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες, σύμφωνα με το νόμο, ώστε να αποκατασταθεί άμεσα και με κατεπείγουσες διαδικασίες η ακτοπλοϊκή σύνδεση των Κυθήρων με τον Πειραιά, το Γύθειο και την Κρήτη, πριν χαθεί οριστικά η φετινή τουριστική σεζόν και καταστραφεί ανεπανόρθωτα η οικονομία του νησιού;;


Αθήνα, 11.07.2017

Ο ερωτών Βουλευτής 

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου