Κυριακή 27 Αυγούστου 2017

ΚΑΤΑΣΒΕΣΤΗΚΕ ΕΓΚΑΙΡΩΣ Η ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΠΟΥ ΞΕΣΠΑΣΕ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 27/8 ΠΛΗΣΙΟΝ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΚΑΛΑΜΟΥ - ΛΙΒΑΔΙΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ (ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Κατασβέστηκε εγκαίρως μετά την άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής, δυνάμεων του Δήμου Κυθήρων και κατοίκων εθελοντών, η πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση πλησίον του δρόμου μεταξύ Καλάμου και Λιβαδίου Κυθήρων, κοντά στην Παναγία την Οδηγήτρια, περίπου στις 2 τα ξημερώματα της Κυριακής 27/8.
Κάτοικοι του νησιού που περνούσαν εκείνη την ώρα από το σημείο αντιλήφθηκαν την πυρκαγιά και αμέσως ειδοποίησαν τις αρχές, κίνηση που ήταν καθοριστική για την θετική έκβαση του συμβάντος. Στο σημείο κατέφθασαν ένα όχημα από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κυθήρων με το πλήρωμά του, το πυροσβεστικό όχημα του Δήμου με το πλήρωμά του και κάτοικοι εθελοντές. Αυτή τη φορά οι δυνάμεις είχαν σύμμαχο τους και τον καιρό, καθώς οι άνεμοι που έπνεαν πολύ ισχυροί όλη την ημέρα, τις πρώτες πρωινές ώρες είχαν εξασθενίσει εντελώς.
Τα αίτια εκδήλωσής της πυρκαγιάς παραμένουν άγνωστα και οι αρμόδιες αρχές διενεργούν έρευνα, ωστόσο ο τόπος, ο χρόνος και οι συνθήκες εκδήλωσής της παραπέμπουν σε εμπρησμό.
Αν η πυρκαγιά εξαπλωνόταν τότε θα μιλάγαμε για μια δεύτερη καταστροφή σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, με ανυπολόγιστες συνέπειες για τα Κύθηρα. Αυτή τη φορά όλα πήγαν καλά, ωστόσο όποιος γνωρίζει κάτι ή όποιος μπορεί να είδε κάτι παρακαλείται να απευθυνθεί στις αρμόδιες αρχές και να το καταθέσει.
Αν υπάρχουν ανάμεσά μας πυρομανείς, καταπατητές ή διεστραμμένοι που επιβουλεύονται το φυσικό περιβάλλον και το μέλλον του νησιού, πρέπει να συλληφθούν και να τιμωρηθούν όπως ορίζει ο νόμος.
Ακολουθούν χαρακτηριστικές φωτογραφίες:











Ρεπορτάζ - επιμέλεια δημοσίευσης: Παναγιώτης Μπαχτής
Φωτογραφίες: Παναγιώτης Μπαχτής
Πηγή: TSIRIGO FM 105,6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου