Σάββατο 12 Αυγούστου 2017

Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΌΛΩΝ ΜΑΣ- ΝΕΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΒΑΡΔΑ ΣΤΟ ΚΑΨΑΛΙ ΚΥΘΗΡΩΝ

Ο γνωστός συμπατριώτης μας Ιατρός Καθηγητής Καρδιολογίας κ.Παναγιώτης Βάρδας, αμέσως μετά την πρόσφατη καταστροφική πυρκαγιά που ξέσπασε στα Κύθηρα και προκάλεσε μεγάλη οικολογική καταστροφή, ξεκίνησε άμεσα μια νέα εθελοντική δράση καθαρίζοντας το τμήμα του δρόμου Κάλαμος - Καψάλι, περίπου από το ύψος της περιοχής Σταυρός και θα φτάσει μέχρι το άλσος που βρίσκεται και το Camping στο Καψάλι.
Ο κ.Βάρδας είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και διάσωσης της τοπικής χλωρίδας των Κυθήρων, με σημαντικές δράσεις και κατά το πρόσφατο παρελθόν.
Όπως λέει ο ίδιος σημασία έχει το αποτέλεσμα και το τι μπορούμε να κάνουμε εμείς πριν, για να αποτρέψουμε την καταστροφή του περιβάλλοντος μας κι όχι κάνουμε αναλύσεις όταν αυτή θα χει ήδη συντελεστεί.
Ήδη έχει καθαριστεί ένα σημαντικό κομμάτι στις άκρες του δρόμου κι έχουν μαζευτεί πάρα πολλά σκουπίδια, τα οποία δημιουργούσαν και μια άσχημη εικόνα στους επισκέπτες και φυσικά ανα πάσα στιγμή θα μπορούσαν να αποτελέσουν μια πηγή εκδήλωσης πυρκαγιάς.
Πλέον οι καταστάσεις απαιτούν αυτοοργάνωση, δεν μπορούμε να τα περιμένουμε όλα από το Κράτος ή τους Δήμους, μακάρι κι άλλοι να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Καθηγητή Παναγιώτη Βάρδα καθώς η προστασία του περιβάλλοντος είναι ευθύνη όλων μας.





Ρεπορτάζ - επιμέλεια δημοσίευσης: Παναγιώτης Μπαχτής
Φωτογραφίες: Παναγιώτης Μπαχτής
Πηγή: TSIRIGO FM 105,6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου