Σάββατο 12 Αυγούστου 2017

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΑΡΔΑΣ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ''ΠΟΡΦΥΡΙΣ''

Προς τον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο, της Ένωσης  Νεολαίας Κυθήρων, "Πορφυρις ". 

Κύριε Πρόεδρε,                    
Σας ευχαριστώ για την χθεσινή ανοιχτή επιστολή - πρόσκληση, που ευγενικά μου απευθύνατε.
Εκτιμώ ότι η προσωποποιημένη αυτή χειρονομία, δικαιολογείται κυρίως εξαιτίας της 35ετους Πανεπιστημιακής θητείας μου, που αφιερώθη στην εκπαίδευση, υποστήριξη και ευδοκίμηση των φοιτητών μας, όπως επίσης στην ευρύτερα γνωστή αφοσίωση μου στην διαχείριση του περιβάλλοντος και της φυσιογνωμίας του νησιού μας.
Δευτερευόντως, εκτιμώ ότι η ειδική αυτή επιστολή σχετίζεται με την στενη γειτονία μου με το ερειπωμένο κτίριο, που στους νεανικούς χρόνους μας, χορέψαμε και ονειρευτήκαμε.
Με την επιστολή σας, με καλείτε να συμμετάσχω και να υποστηρίξω την χοροεσπερίδα σας, της 14ης Αυγούστου.
Με εξαιρετική ειλικρίνεια, όπως πράττω καθημερινά στην κοινωνική και επαγγελματική μου ζωή, θα επιθυμούσα να επισημάνω συγκεκριμένα αντικείμενα και ασφαλώς να ανταποκριθώ στην επιστολή σας.
1. Θεωρώ ότι η συσπείρωση, η συναντίληψη και οι δραστηριότητες των νέων, όπως συμβαίνει και στην περίπτωση της ένωσης " Πορφυρίς", είναι πολύπλευρα εξαιρετικά χρήσιμη.
Πρώτιστα, οπωσδήποτε στις εθελοντικές αυτές συντροφικότητες, είναι η γνησιότητα των ιδεών και η πίστη σ'αυτές που διαφοροποιούν τις εκάστοτε ομάδες.
2. Προσωπικά, όπως έπραξα πάντα και είναι καλά γνωστό, είμαι έτοιμος να συμβάλλω στο μέτρο του δυνατού για την υποστήριξη των νέων του Τσιρίγου, τις καριέρες τους, τις καλοκαιρινές δραστηριότητες τους και ασφαλώς την συγκεκριμένη χοροεσπερίδα.
3. Θεωρώ, ότι η επιλογή ενός επικίνδυνα ρηγματωμένου και εγκαταλειμμένου χώρου (Σημ. Αναφέρομαι στον οικίσκο, το δάπεδο και τα πλευρικά τοιχία του περιβάλλοντος χώρου), συνιστά εξαιρετικά επικίνδυνη επιλογή.. όταν μάλιστα συναθροίζονται νέοι, γεμάτοι με ζωή, δράση και περισσή τόλμη.
Επιπρόσθετα, χρειάζεται να συνεκτιμηθεί ότι όλος ο χώρος, γύρω από την παλαιά Disco, είναι δασωμένος, εγκαταλελειμμένος και ευάλωτος σε κάθε αβλεψία και ανάφλεξη.
4. Άφησα τελευταίο, την ουσιαστική παράμετρο που αφορά την κανονικότητα του νέου μικρού οικισμού μας. Είναι καλά γνωστό, ότι στην χοροεσπερίδα συμμετέχουν όχι μόνο οι νεολαίοι του νησιού μας, αλλά κάθε είδους και καλλιέργειας άτομα. Τελικά μέχρι τα ξημερώματα η περιοχή είναι εκτός ελέγχου.
Με βάση όλα τα προηγούμενα, το δικό μου μήνυμα είναι απλό και καθαρό. Είμαι κοντά σας και θα υποστηρίξω κάθε ευγενικό στόχο σας, με παρρησία και όραμα. Αυτό έπραξα σε όλη την μέχρι σήμερα πορεία μου.
Από την πλευρά μου, ταπεινά βρίσκω λάθος να συνδέονται οι αξίες  και η χοροεσπερίδα σας, αναπόσπαστα με ένα χώρο που έχει αναπόφευκτα τελειώσει και προβάλλει ερειπωμένος, ρημαγμένος, σημαντικά ρυπαρός και έρημος. Την παλαιά Disco. 
Είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν εξαιρετικοί εναλλακτικοί χώροι,που συνδέθηκαν επίσης με την νιότη μας, τους χορούς μας και τα όνειρα μας.
Τέλος ειδικά για φέτος, αναγνωρίζοντας τα πρακτικά προβλήματα μιας εναλλακτικής λύσης της τελευταίας στιγμής, δηλώνω ότι θα υποστηρίξω την απόφαση σας, στο πνεύμα της συντροφικότητας που ανέκαθεν με συνδέει με τους νέους και τους ανθρώπους της προόδου.

Με εκτιμηση, Π Βαρδας.

Υστερόγραφο: Τα " Δυναμικά Κύθηρα" δεν είναι Μη Κυβερνητική Οργάνωση.
Είναι απλά το website, μιας πρωτοβουλίας που μας ένωσε για να εργαστούμε εθελοντικά, κάτω από την διαχείριση του συλλόγου Κυθηρίων, Κυθήρων και να καθαρίσουμε το Πάρκο στο Καψάλι. Προσωπικά, είχα και άλλες βλέψεις, για να καθαρίσουμε τα μικρά μας πάρκα  σε όλο το νησί, όπως του Ποταμού, στα Δόκανα και τους Αραίους... Τώρα πενθούμε....

Πηγή: Πάνος Βάρδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου