Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΣΤΟΝ ΑΓΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ: "ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΤΕΙ Η ΘΥΡΑΘΕΝ ΠΑΙΔΕΙΑ"

Στον Αγιασμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στο Γυμνάσιο - Λύκειο Κυθήρων παρέστη ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Στράτος Χαρχαλάκης μαζί με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Λάζαρο Βέζο και τον Αντιδήμαρχο Παιδείας Γιώργο Κομηνό. Τον Αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ με τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο π. Παναγιώτη Μεγαλοκονόμο.
Στον χαιρετισμό του προς τους καθηγητές, τους γονείς και τους μαθητές, ο Δήμαρχος τόνισε τα εξής:
"Εκτός από Έλληνες μαθητές, είστε και Ευρωπαίοι μαθητές. Και πρέπει να μην ξεχνάμε ότι η Ευρώπη έχει τρία πόδια: την αρχαία ελληνική σκέψη και φιλοσοφία για την οποία χρειαζόμαστε τα αρχαία ελληνικά, το ρωμαϊκό Δίκαιο και την οργάνωση του Κράτους για τα οποία χρειαζόμαστε τα λατινικά και την Χριστιανική ηθική και διδασκαλία για την οποία χρειαζόμαστε και τα αρχαία ελληνικά και τα λατινικά. Ελπίζω να αναθεωρηθούν οι πρόσφατες αποφάσεις για κατάργηση των λατινικών γιατί ειδικά οι μαθητές που θα ακολουθήσουν κλασικές σπουδές θα τα βρουν μπροστά τους και θα είναι απροετοίμαστοι. Οι προηγμένες χώρες της Ευρώπης επενδύουν στη θύραθεν παιδεία, η Ελλάδα δεν δικαιούται να την καταργεί".
Με τον τρόπο αυτό, ο Δήμαρχος Κυθήρων έστειλε το δικό του μήνυμα για τις επιχειρούμενες αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα, ευχόμενος πάντως "αυτές να έχουν θετικά αποτελέσματα και όχι αρνητικά".
Πρόσφατα ολοκληρώθηκαν διάφορες ανακαινιστικές και επισκευαστικές εργασίες σε όλα τα σχολεία του νησιού μας (περιφράξεις, κουφώματα, βαψίματα, οικοδομικές εργασίες, ταρτάν στο ΔΣ της Χώρας κ.λπ.) οι οποίες είχαν προϋπολογισμό 100.000€ που εξασφαλίστηκαν από ίδιους πόρους του Δήμου. Και στο νέο προϋπολογισμό του 2019 θα προβλεφθεί ισόποσο ή μεγαλύτερο κονδύλιο για την αναβάθμιση των σχολείων μας, με έμφαση στους αύλειους χώρους και τις αθλητικές τους υποδομές.




Πηγή: Κύθηρα Αντικύθηρα Καινούργια Μέρα (facebook)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου