Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥ ΑΡΑΧΩΒΙΤΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Αγαπητοί μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς, Καλή σχολική χρονιά!
Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, θέλω να εκφράσω σε όλους σας τις ολόθερμες ευχές μου για μια χρονιά γεμάτη υγεία, πρόοδο και επιτυχία.
Εύχομαι να είναι μια χρονιά δημιουργική που θα την χαρακτηρίζει η συνεργασία όλων. Να συνεργαστούμε όλοι μαζί, πολιτεία, γονείς και εκπαιδευτικοί ώστε να προετοιμάσουμε τους αυριανούς πολίτες με ολοκληρωμένη προσωπικότητα και κοινωνική ευαισθησία. Οφείλουμε, ταυτόχρονα, όλοι μας να διαμορφώσουμε ένα περιβάλλον που θα συμβάλει στην επίτευξη των στόχων και των επιδιώξεων του εκπαιδευτικού μας συστήματος.
Να εξοπλίσουμε κυρίως τους μαθητές μας με τα απαραίτητα μαθησιακά εργαλεία και εφόδια, να ενισχύσουμε την κριτική σκέψη και την αναζήτηση της αληθινής γνώσης, για να βάλουμε έτσι τα θεμέλια για ένα καλύτερο αύριο.
Ιδιαίτερες ευχές θέλω να απευθύνω στα «πρωτάκια», τα παιδιά που για πρώτη φορά θα κάτσουν στα θρανία των δημοτικών σχολείων, όπως και στους μαθητές της Γ’ Λυκείου που θα προετοιμαστούν εντατικά για μια από τις πρώτες «μάχες» της ζωής τους.
Το πρώτο κουδούνι λοιπόν για μια ακόμα χρονιά χτύπησε στην ώρα του, με το σύνολο των σχολείων μας να έχουν εκπαιδευτικούς και βιβλία στις θέσεις τους, χωρίς τα σοβαρά λειτουργικά προβλήματα των περασμένων ετών. Αυτό δε σημαίνει πως έπαψαν να υπάρχουν ελλείψεις, δυσκολίες και προβλήματα. Με προθυμία, διάλογο και συνεργασία η πολιτεία θα είναι δίπλα σε όλους τους παράγοντες της εκπαίδευσης καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς για την αντιμετώπιση κάθε ζητήματος, από το μικρότερο ως το μεγαλύτερο.
Εύχομαι και πάλι σε όλους ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!

Πηγή: Σταύρος Αραχωβίτης
(facebook)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου