Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019

ΣΤΡΑΤΟΣ ΧΑΡΧΑΛΑΚΗΣ - ΤΑ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΙΣΜΟ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ 27/11

Μετά το μεγάλο σεισμό που σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή των Αντικυθήρων στις 9:23 σήμερα, υπήρξε ακαριαία κινητοποίηση του μηχανισμού πολιτικής προστασίας τόσο σε κεντρικό όσο και σε τοπικό επίπεδο. Βρίσκομαι διαρκώς σε επικοινωνία με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκο, τον Υφυπουργό κ. Λιβάνιο, τον Περιφερειάρχη κ. Πατούλη, την Αντιπεριφερειάρχη κα. Μπόγρη, τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιά, το ΚΕΠΠ, τον ΟΑΣΠ, το Εθνικό Αστεροσκοπείο και όλες τις εμπλεκόμενες αρχές.
Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, προκύπτουν τα εξής:
1. Ο σεισμός είχε μεγάλο εστιακό βάθος και εξ αυτού του λόγου έγινε αισθητός σε πολύ μεγάλη απόσταση.
2. Σύμφωνα με τους αρμόδιους επιστήμονες, οι σεισμοί αυτού του βάθους δεν έχουν αξιόλογη μετασεισμική ακολουθία.
3. Με εντολή του Περιφερειάρχη κ. Πατούλη, οι μηχανικοί του Τμήματος Τεχνικής Υποστήριξης Νησιωτικών Δήμων της Π.Ε. Νήσων Αττικής που βρίσκονταν στα Κύθηρα για την επίβλεψη των εκτελούμενων έργων, θα παραμείνουν στο νησί και ήδη από την πρώτη στιγμή του συμβάντος ξεκίνησαν αυτοψίες μαζί με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Κομηνό, καταρχήν στα σχολικά κτίρια. Θα γίνουν αυτοψίες σε όλα τα δημόσια κτίρια του νησιού με προτεραιότητα τα σχολεία, το Νοσοκομείο και το Γηροκομείο.
4. Συγκαλείται εκτάκτως το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας για εκτίμηση και συντονισμό της κατάστασης.
5. Όλοι οι Πρόεδροι Κοινοτήτων του Δήμου Κυθήρων προβαίνουν σε αυτοψίες στις περιοχές ευθύνης τους.
6. Κάτοικοι που έχουν αντιληφθεί ζημιές ή προβλήματα στις κατοικίες τους να επικοινωνούν με το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο και το Δήμο.
7. Τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα παραμείνουν για σήμερα κλειστά στο Δήμο Κυθήρων για προληπτικούς λόγους.
Συνιστούμε ψυχραιμία και παρακαλούμε τους κατοίκους να τηρούν τις αναλυτικές οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας που είναι αναρτημένες: ΕΔΩ.

Πηγή: Στράτος Χαρχαλάκης
Φωτογραφία αρχείου: PhotoCerigo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου