Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019

ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΑΒΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ 3/11

Ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης παρέστη και απηύθηνε χαιρετισμό στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Καραβά Κύπρου στην Κυπριακή Εστία στην Αθήνα, το βράδυ της Κυριακής 3/11, με θέμα "Αφιέρωμα στον κατεχόμενο Δήμο Καραβά Κύπρου, τον Πρωτομάρτυρα της εισβολής του 1974".
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Εξοχώτατος Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα κ. Κυριάκος Κενεβέζος, ο Πρόξενος κ. Ιωάννης Αδάμου, ο Δήμαρχος Λειψών κ. Φώτης Μάγγος, πρόεδροι και εκπρόσωποι κυπριακών ενώσεων και σωματείων, δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Καραβά και πολύς κόσμος.
Ο Δήμαρχος Κυθήρων έκλεισε την ομιλία του με την πρόταση διοργάνωσης ειδικής εκδήλωσης, στο πλαίσιο των εθνικών εκδηλώσεων "Ελλάδα 2021: 200 χρόνια από την Εθνική Παλλιγεννεσία", προκειμένου να τιμηθεί ο Κωνσταντίνος Κανάρης που το 1821 μετέφερε στον Καραβά Κυθήρων δεκάδες Κύπριους από τον Καραβά της Κύπρου και την επαρχεία Κερύνειας οι οποίοι και εποίκισαν το βόρειο μέρος του νησιού μας, μεταφέροντας σημαντικά στοιχεία της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής τους, που διατηρούνται ακόμα. Η πρόταση έτυχε ενθουσιώδους υποδοχής από τον Δήμαρχο Καραβά κ. Νίκο Χατζηστεφάνου και θα προωθηθεί από τους δύο Δήμους στην Οργανωτική Επιτροπή των εκδηλώσεων "Ελλάδα 2021".






Πηγή: Δήμος Κυθήρων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου