Δευτέρα 24 Αυγούστου 2020

''ΚΥΘΗΡΑ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΔΩ'' - ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΛΟΓΟ ΔΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΟΔΟΣ

Πολύς λόγος τελευταία για τις πεζοδρομήσεις. Μάλιστα σε τέτοιο βαθμό που άρχισε και ο χορός των καταγγελιών.

Πεζοδρομήσεις, αναπλάσεις και οικιστικές παρεμβάσεις στοχεύουν στην ανάπτυξη των τοπικών οικονομιών και δραστηριοτήτων. Τις θεωρούμε εργαλείο βελτίωσης της ποιότητας ζωής και αναβάθμισης των οικισμών, υπό την προϋπόθεση τήρησης διαδικασιών διαλόγου και ορθής οριοθέτησης με βάση τα ιδιαίτερα κατά τόπους χαρακτηριστικά. Πόσο μάλλον, όταν καταπατούνται οι ελευθερίες των κατοίκων.

Πριν τις αποφάσεις για πεζοδρομήσεις θα πρέπει να εξετάζονται όλες οι παράμετροι, πιθανότατα μετά από δημόσια διαβούλευση των αρμοδίων φορέων με τους κατοίκους κάθε περιοχής και σίγουρα όχι με όρους “αποφασίζω και διατάζω”.

Η πρόχειρη υλοποίηση ή αναστολή υλοποίησης των πεζοδρομήσεων, προκάλεσε δικαιολογημένες αντιδράσεις. Είναι, δυστυχώς, συνέπεια της έλλειψης δημοκρατικών διαδικασιών τόσο στις δια αλληλογραφίας συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου που ψηφίζουμε χωρίς πραγματική ενημέρωση όσο και στην διαβούλευση με τους κατοίκους που είναι ανύπαρκτη.

Ναι, λοιπόν, στις πεζοδρομήσεις αλλά με σοβαρότητα, συζήτηση, σχέδιο και στόχο το κοινό καλό. Χωρίς διάλογο δε υπάρχει πρόοδος.

Κύθηρα Αντικύθηρα - Μένουμε Εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου