Πέμπτη 20 Αυγούστου 2020

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

Με κατεπείγουσα επιστολή του στον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, την οποία κοινοποιεί σε όλους τους συναρμόδιους Υπουργούς, ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης ζητεί την άμεση λήψη μέτρων για την οικονομική ενίσχυση των επαγγελματιών και επιτηδευματιών των Κυθήρων που λόγω των νέων περιοριστικών μέτρων που ισχύουν στο Νομό Αττικής από τη Δευτέρα 17-08, υφίστανται ακόμα μία οικονομική ζημία σε μια εξαιρετικά περιορισμένη τουριστική σεζόν. Παράλληλα ζητεί την έκτακτη επιχορήγηση του Δήμου από τους ΚΑΠ, καθώς λόγω των ειδικών αυτών καταστάσεων τα τακτικά έσοδα του Δήμου για το 2020 θα μειωθούν ακόμα περισσότερο (μειωμένες εισπράξεις τελών παρεπιδημούντων, κοινοχρήστων χώρων κ.λπ.) με ό,τι αυτό συνεπάγεται για κρίσιμους τομείς της καθημερινότητας.
Ο Δήμος μας θέτει σε κάθε κατεύθυνση την ανάγκη στήριξης όλων των πληττόμενων επαγγελματιών και προς τούτο απηύθυνε σχετική επιστολή και στους Βουλευτές της Ά Πειραιά και Νήσων αναμένοντας σχετικές πρωτοβουλίες.
Τέλος, η Δημοτική Αρχή θεωρεί άτοπη αλλά και επικίνδυνη για το συμφέρον των νησιών μας κάθε συζήτηση αναφορικά με την διοικητική υπαγωγή των Κυθήρων στην Αττική, ζήτημα που λανθασμένα επιχειρείται να τεθεί με αφορμή τα έκτακτα μέτρα στα ΚΥΕ του Ν. Αττικής που ισχύουν από τις 17-08 και για περιορισμένο χρονικό διάστημα. Είναι προφανές και αυταπόδεικτο ότι η υπαγωγή του Δήμου μας στην Αττική έχει πολλαπλά οφέλη (αυξημένες χρηματοδοτήσεις, πολλαπλές πηγές εσόδων για αναπτυξιακά έργα, συγκοινωνιακή σύνδεση με τον Πειραιά ως έδρας του Νομού κ.λπ.) και το ζήτημα αυτό είναι πολύ σοβαρό για να αντιμετωπίζεται με παρορμητισμό και επιπολαιότητα.


Πηγή: Στράτος Χαρχαλάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου