Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΚΙ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ ΤΡΙΩΡΟΦΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΣΤΟ ΓΥΘΕΙΟ ΛΑΚΩΝΙΑΣ, ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΜΥΡΤΙΔΙΩΝ 14/9

Η Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων και Αντικυθήρων ανακοινώνει την από εχθές 14/09/2020, έναρξη των εργασιών συντήρησης και επισκευής του τριώροφου κτιρίου στο Γύθειο Λακωνίας, ιδιοκτησίας της Ιεράς Μονής Μυρτιδίων, το οποίο οικοδομήθηκε σε οικόπεδο δωρεάς του δικηγόρου Θλιβερού Ηλία.
Το κτίριο αυτό κατασκευάστηκε από την τότε επιτροπή της Εγχωρίου Περιουσίας, ολοκληρώθηκε το 1977 και έκτοτε μέχρι σήμερα ενοικιάζεται από το Ελληνικό  δημόσιο για στέγαση υπηρεσίας του.
Λόγω της παρέλευσης μεγάλου χρονικού διαστήματος και της εγγύτητάς του με τη θάλασσα, είχε υποστεί σοβαρές βλάβες, με  σημαντικότερη την εισροή υδάτων από τη στέγη και τα πρανή, με συνέπεια το έτος 2017 να χαρακτηριστεί από την Πολεοδομία επικίνδυνο και να υποβληθούν τρεις μηνυτήριες αναφορές στον εισαγγελέα εναντίον της διοικήσεως της Εγχωρίου Επιτροπής.
Μέσα σε εφτά μήνες, συμπεριλαμβανομένων και των δύο μηνών της πανδημίας, ολοκληρώθηκαν όλες οι διαδικασίες (μελέτη - άδεια - αναρτήσεις στο ΕΣΗΔΗΣ - ηλεκτρονική κλήρωση επιτροπών - δημοπρασία - ενστάσεις - κτηματολόγιο - σύνδεση με βιολογικό, κ.τ.λ.). Στις 10/09/20 υπογράφτηκε η σύμβαση με τον εργολάβο και  στις 14/09/20 ξεκίνησαν οι εργασίες.
Αισθανόμαστε την υποχρέωση να ευχαριστήσουμε, πέραν τον μηχανικών της Περιφέρειας Αττικής (Βεϊόγλου, Σαμουρκασίδου, Μουκογιάννη, Ραφαηλάκη) και των μηχανικών του Δήμου Ανατολικής Μάνης (Γυθείου) και της Πολεοδομίας Γυθείου, τους υπαλλήλους του Δήμου μας, Στάθη Κωνσταντίνο και Κασιμάτη Γεώργιο, για την τεχνική και γραμματειακή υποστήριξη που μας παρείχαν, ώστε να υπάρξει σύντομη περαίωση όλων των πολύπλοκων γραφειοκρατικών διαδικασιών.

Πηγή: eghorios.gr
Φωτογραφίες: Παναγιώτης Μπαχτής - TSIRIGO FM 105,6
Φωτογραφία: eghorios.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου