Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2020

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΜΕΙΖΟΝΑ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ 1/9

Με ένα μακροσκελές Δελτίο Τύπου η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας επιχειρεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Προσπαθεί μέσα από διασταλτικές ερμηνείες κατά το δοκούν, να δώσει μια κάποιου τύπου απάντηση στους ψηφοφόρους της, που την ψήφισαν για να είναι παρούσα σε όλα τα συλλογικά όργανα  του Δήμου και όχι να απέχει με αστείες δικαιολογίες, γεγονός που έχει ήδη προκαλέσει δυσμενέστατα σχόλια στην τοπική κοινωνία. Ας αναζητήσει αποφάσεις στελέχωσης Σχολικών Επιτροπών σε άλλους Δήμους, που έγιναν ακριβώς με την ίδια διαδικασία. Θα δει ότι οι παρατάξεις της Αντιπολίτευσης δεν απείχαν, δεν απεμπόλησαν τα νόμιμα δικαιώματά τους, αλλά συμμετείχαν κανονικά. Ίσως η παράταξη του κ. Παναγόπουλου να είναι η μοναδική ή από τις ελάχιστες πανελλαδικά που δεν θα έχει κανέναν εκπρόσωπο στις Σχολικές Επιτροπές και στο Νομικό Πρόσωπο του Δήμου μέχρι το τέλος του 2023, επειδή η ίδια το επέλεξε και όχι επειδή κάποιος αόρατος εχθρός ήθελε να την αποκλείσει. Αλήθεια, όμως, γιατί όρισε εκπροσώπους στο Λιμενικό Ταμείο; Η ίδια ακριβώς διαδικασία ισχύει και εκεί. Εκεί δεν την ενοχλούσαν οι Νόμοι της Κυβέρνησης; Γιατί εκεί συμμετέχει κανονικά; Το Λιμενικό Ταμείο βέβαια, μετά την προσέλκυση χρηματοδοτήσεων από τη Δημοτική Αρχή και την αύξηση του Προϋπολογισμού του, παρέχει αντιμισθία τόσο στον Πρόεδρο όσο και στον Αντιπρόεδρό του.

Εμείς προτρέπουμε την μείζονα μειοψηφία να μην επενδύει στο ψέμα και στην παραπλάνηση. Και επειδή αναφέρεται σε αιτήσεις που έχει υποβάλει και δήθεν δεν έχουν απαντηθεί, την ενημερώνουμε ότι οι δύο (2) αιτήσεις του κ. Παναγόπουλου στις οποίες αναφέρεται απαντήθηκαν από το Δήμαρχο στις 18 Μαρτίου, δηλαδή 20 ημέρες μετά την υποβολή τους. Εμείς δημοσιεύουμε την απάντηση, την οποία προφανώς ο κ. Παναγόπουλος απώλεσε, ίσως τελικά να μην τον ενδιέφερε και τόσο.

Το χειρότερο από όλα όμως είναι ότι οι συνάδελφοι της μείζονος αντιπολίτευσης επιμένουν στο να είναι απόντες. Ενώ γνωρίζουν ότι μπορούν να συμμετέχουν κανονικά σε όλες τις διαδικασίες, να εκφράζουν ακώλυτα κάθε άποψη, θέση, πρόταση για οποιοδήποτε θέμα και αυτό να καταγράφεται στα πρακτικά που αναρτώνται στη Διαύγεια ώστε ο κάθε πολίτης να ενημερώνεται τόσο για τις αποφάσεις της Δημοτικής Αρχής, όσο και για τυχόν υπάρχουσες εναλλακτικές προτάσεις από πλευράς της Αντιπολίτευσης. Η αποχή παραμένει αποκλειστικά δική τους επιλογή, ακριβώς όπως έγινε και στο debate των περσινών Δημοτικών Εκλογών. Οι δημότες, όμως, επιβραβεύουν τους παρόντες.

δείτε το έγγραφο εδώ

Πηγή: kythira.gr
Φωτογραφία αρχείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου