Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2020

ΟΙ ΤΡΕΙΣ (ΑΝ)ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΟΥΓΚΕΣ(!!!!!!!) ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

(Αν)Αλήθεια πρώτη, αντιγραφή από την ανακοίνωση του κου Χαρχαλάκη.
"Ο Νομοθέτης επικαιροποιώντας και επεκτείνοντας ήδη υπάρχουσες ρυθμίσεις, όρισε ότι: «τα συλλογικά όργανα δύνανται να συνεδριάζουν είτε δια ζώσης (κεκλεισμένων των θυρών) είτε με τηλεδιάσκεψη (με κάθε πρόσφορο ηλεκτρονικό μέσο) είτε δια περιφοράς καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας».
Εδώ είναι η ένσταση μας,και εμμένουμε στην συνεδρίαση με ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ.
Ουδέποτε δε, ισχυριστήκαμε ότι οι δια περιφοράς συνεδριάσεις είναι διαδικασία που δεν προβλέπεται από την νομοθεσία. Απλά θα πρέπει να καταλάβετε ότι η τακτική αυτή δεν είναι δυνατόν να εφαρμόζεται μέχρι το πέρας της πανδημίας, που δεν γνωρίζουμε πόσο μακριά θα πάει. Καταλαβαίνουμε ότι αυτό σας βολεύει, καθότι σας απαλλάσσει από το βάσανο της διαδικασίας ενημέρωσης και των ερωτήσεων που σας υποβάλλουμε, στις οποίες είστε υποχρεωμένοι να απαντάτε.
Δεν είναι όμως, όπως ισχυρίζεστε η μοναδική διαφορά μεταξύ των δια ζώσης συνεδριάσεων και αυτών δια περιφοράς η φυσική παρουσία, αλλά δυστυχώς για εσάς, ο ενώπιος ενωπίω έλεγχος των πεπραγμένων σας, τον οποίο εσείς φοβάστε και εξορκίζετε.
Η εμμονή σας οι συνεδριάσεις να γίνονται δια περιφοράς κε Χαρχαλάκη μας θυμίζει το «σκουπίστε, ψηφίστε, τελειώσατε».
Σε τελική ανάλυση, αυτό που ζητούμε δεν είναι να καταστρατηγήσουμε τις ειδικές διατάξεις του νόμου που αφορούν τη δημόσια υγεία, αλλά να εφαρμόσουμε την επίσης ΝΟΜΙΜΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΩΝ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΕΩΝ.
Θεωρούμε ότι ο νομοθέτης προέβλεψε τις δια περιφοράς συνεδριάσεις, ώστε να δοθεί στις υπηρεσίες ο απαραίτητος χρόνος να οργανώσουν τις τηλεδιασκέψεις. Δυστυχώς εσείς αρνείστε πεισματικά να το κάνετε για το λόγο που παραπάνω σας αναφέρουμε.
Κύριε Δήμαρχε εσείς που υπεραμύνεστε, και έτσι θα πρέπει να είναι, του σεβασμού της ψήφου του εκλογικού σώματος που μας εμπιστεύτηκε, γιατί δε σέβεστε το αίτημα σύσσωμης της αντιπολίτευσης για τηλεδιασκέψεις? Δεν έχετε συνειδητοποιήσει ότι οι εκπρόσωποι του εκλογικού σώματος που το ζητούν αντιπροσωπεύουν αθροιστικά μεγαλύτερο ποσοστό από αυτό με το οποίο η παράταξή σας έχει εκλεγεί; Και κάτι ακόμη: Γιατί οι συνεδριάσεις της ολιγομελούς οικονομικής επιτροπής δεν γίνονται δια ζώσης στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, στην οποία λόγω του μεγέθους της και του μικρού αριθμού των μελών της, μπορούν να τηρηθούν όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας; Εκτός και σας είναι δύσκολο να μεταβείτε σε αυτή και επιμένετε να συνεδριάζει στον περιορισμένο χώρο του γραφείου σας, παρά το γεγονός ότι οι προσκλήσεις που μας στέλνατε, ανέφεραν ως χώρο διεξαγωγής των συνεδριάσεων την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.
Σε αυτό το θέμα δεν θα επανέλθουμε γιατί όλοι έχουν καταλάβει τι συμβαίνει και καταντάει κουραστικό να αναμασάμε τα ίδια και τα ίδια. Θέλουμε όμως να σας κάνουμε γνωστό, ότι δεν πρόκειται να ανεχθούμε τη συνέχιση αυτής της τακτικής και σας δηλώνουμε ότι θα προβούμε σε κάθε νόμιμη ενέργεια, προκειμένου οι συνεδριάσεις να γίνονται με τηλεδιασκέψεις, όπως εξάλλου γίνονται σχεδόν σε όλους τους Δήμους και τις Περιφέρειες της Χώρας.
(Αν)αλήθεια δεύτερη, αντιγραφή από την ανακοίνωση του κου Χαρχαλάκη.
"Η Δημοτική Αρχή δεν φοβάται το διάλογο. Ο σημερινός Δήμαρχος το έχει αποδείξει στην πράξη καθώς σε όλες τις συνεδριάσεις των ΔΣ της προηγούμενης θητείας αλλά και σε όσες έγιναν διά ζώσης στην τρέχουσα, απαντούσε και απαντά σε όλα τα ερωτήματα και σε όλες τις αιτιάσεις της Αντιπολίτευσης, με στοιχεία και τεκμήρια".
Τώρα να κλάψουμε ή να γελάσουμε? Που ήσασταν στην πρώτη(μετά από 5 μήνες) δια ζώσης συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στα Φράτσια?
ΑΠΩΝ ήσασταν κε Χαρχαλάκη
Ως προς το αν η Δημοτική Αρχή φοβάται ή όχι το διάλογο, νομίζουμε ότι δεν χρειάζεται να επιχειρηματολογήσουμε. Ασφαλώς και τον φοβάται και για το λόγο αυτό έχει επιλέξει το μουγκό τρόπο των δια περιφοράς συνεδριάσεων. Πρέπει να κατανοήσετε κύριοι της Δημοτικής Αρχής, ότι έχετε καταργήσει ένα από τα βασικά και κυρίαρχα χαρακτηριστικά της δημοκρατίας, που είναι ο διάλογος ενώ η τεχνολογία σας παρέχει τη δυνατότητα να μη συμβαίνει αυτό.
Στη συνέχεια γράφει ο κος Χαρχαλάκης
"….γιατί είναι γνωστό πως η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος απαντούν ευθέως, με στοιχεία, τεκμήρια και ντοκουμέντα, σε κάθε είδους ερώτημα, μομφή ή κατηγορία που υποβάλλεται είτε γραπτώς είτε διά ζώσης,…."
Ένα μεγάλο ψέμα…… τέλη Φεβρουαρίου 2020 ο επικεφαλής του συνδυασμού μας κατέθεσε 2 αιτήματα ( ένα για τα 149 κυβικά μπετόν που «πέσανε» στο πίσω γιαλό του Καψαλίου και ένα για το έργο του Κούκου )τα οποία μετά από 6 μήνες δεν έχουν απαντηθεί!!!!!!!!Για ποιες απαντήσεις μιλάτε κε Χαρχαλάκη? για ποια ντοκουμέντα?(επίκαιρη λέξη)για ποια τεκμήρια? τα τεκμήρια της αναλήθειας?
Η απαξίωση σας στο πρόσωπο του επικεφαλής του συνδυασμού μας, τα λέει όλα.
Ένα είναι σίγουρο, ότι δεν θέλετε τον διάλογο διότι σας φοβίζει η παράθεση τεκμηριωμένων στοιχείων από την αντιπολίτευση.
Μην κουράζεστε λοιπόν, γράφοντας εκθέσεις ιδεών, να μας πείσετε ότι δεν έχετε άλλη επιλογή από αυτή των δια περιφοράς συνεδριάσεων. Αυτές αποτελούν συνειδητή σας επιλογή, προκειμένου όλοι εμείς της αντιπολίτευσης να μην έχουμε ενεργό ρόλο.
Απόσπασμα από την (Αν)αλήθεια νούμερο δυο.
"Όσο και αν κάποιοι αντιλαμβάνονται τις συνεδριάσεις του Δ.Σ. ως μια ευκαιρία να «ανακρίνουν» (αρκετές φορές με τρόπο απρεπή και ειρωνικό) τη Δημοτική Αρχή, η δική μας απάντηση θα είναι η περιφρούρηση των διαδικασιών που προβλέπονται στο Νόμο, μία εκ των οποίων (όπως αναλύθηκε παραπάνω) είναι και οι εξ αποστάσεως συνεδριάσεις με ηλεκτρονικά μέσα."
Ανάκριση κε Χαρχαλάκη είναι η αναζήτηση παράθεσης στοιχείων εκ μέρους των Δημοτικών συμβούλων για κάποιο θέμα που η γνώμη τους είναι διαφορετική από την δικιά σας?
Ειρωνεία? πότε κε Χαρχαλάκη σας ειρωνεύτηκε κάποιος Δημοτικός Σύμβουλος μας εν ώρα Δημοτικού Συμβουλίου? Όσον αφορά τον συνδυασμό μας ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ.
Αλλά πάντα αυτό κάνετε «την μπάλα στην εξέδρα». Προσφιλής σας τακτική.
Ο έχων μάτια βλέπει και ο έχων ώτα ακούει.
(Αν)αλήθεια Τρίτη αντιγραφή από τις δηλώσεις του κου Χαρχαλάκη
"Φυσικά, είναι αδύνατον να μη σχολιάσουμε την φράση της μείζονος μειοψηφίας ότι η Δημοτική Αρχή «φοβάται τη συμμετοχή μελών από τις παρατάξεις της Αντιπολίτευσης». Η ποσόστωση κύριε Παναγόπουλε ορίζεται ξεκάθαρα από τη νομοθεσία και δεν έχει δικαίωμα ο κάθε Δήμαρχος να την αλλάζει κατά το δοκούν."
-Αντιγραφή από την εισήγηση σας:
Η υπόδειξη των µελών του ΔΣ κατά τα 3/5 από τον δήμαρχο είναι δεσμευτική για το συμβούλιο. Για την πλήρωση της ποσοστιαίας αναλογίας των τριών πέμπτων ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΥΠΟΔΕΙΧΘΟΥΝ ΜΕΛΗ(ΤΑΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ)ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ , εφόσον η διάταξη δεν θέτει περιορισμούς.
Και σεις που μιλάτε για συνέργεια και συνεργασία τι κάνατε?
Απλά υποδείξατε 6 δικά σας άτομα.
Και θέλατε να συμμετάσχουμε? ΕΝΑ ΑΤΟΜΟ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ? ε όχι λοιπόν.
Αν λαμβάναμε μέρος θα κοροϊδεύαμε τους δημότες που μας εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους.
Αυτή είναι η δημοκρατία που ονειρεύεστε κε Χαρχαλάκη? εμείς σίγουρα ΟΧΙ.

Πηγή: ''Πρώτα ο Άνθρωπος''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου