Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΤΟ ΝΕΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ - ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΑΤΙΩΝ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ

Έχει ξεκινήσει η στοχευμένη προώθηση των Κυθήρων ως ένας αυθεντικός πεζοπορικός προορισμός με στόχο την επιμύκυνση της τουριστικής σεζόν σε άνοιξη και φθινόπωρο. Βάσει της μελέτης μάρκετινγκ, και υλοποιώντας μια δέσμη δράσεων, ολοκληρώθηκε η σχεδίαση και η εκτύπωση του νέου διαφημιστικού φυλλαδίου του δικτύου μονοπατιών των Κυθήρων, ‘Kythera Trails’, που αποτελεί σημαντικό εργαλείο στην εκστρατεία αυτή. Το φυλλάδιο αυτό, περιέχει και τον πρώτο χάρτη του νέου δικτύου που αποτελείται από 11 διαδρομές, 100 χιλιομέτρων συνολικά.
Με λιτή σχεδίαση, η μπροσούρα προσκαλεί τον αποδέκτη σε ένα ξεχωριστό ταξίδι - εμπειρία ζωής, στα Κύθηρα. Με τη σύμφωνη γνώμη του ΕΟΤ, το σύμβολο της Ελλάδας έχει τοποθετηθεί στο εξώφυλλο, με δεδομένο ότι τα Κύθηρα είναι άγνωστα στο εξωτερικό. Στο οπισθόφυλλο παρουσιάζονται όλοι οι τρόποι μετάβασης στα Κύθηρα, μαζί με τους διαδικτυακούς συνδέσμους του Kythera Trails και τους συνεργαζόμενους φορείς. Το φυλλάδιο παρέχει σημαντικές πληροφορίες για το οργανωμένο δίκτυο μονοπατιών σε πίνακα με τους κωδικούς, τα ονομάτα, το μήκος, το χρόνο και το βαθμό δυσκολίας των διαδρομών. Μαζί με φωτογραφίες που παρουσιάζουν την ποικιλομορφία των Κυθήρων, υπάρχει και η επεξήγηση των πασσάλων και των σημάτων με χρώμα, τα οποία βρίσκει ο επισκέπτης κατά μήκος των διαδρομών. Το φυλλάδιο αναπτύχθηκε σε 4 γλώσσες, Αγγλικά, Ελληνικά, Γαλλικά και Γερμανικά, που απαντούν σε αντίστοιχες αγορές-στόχους.
Για τη δημιουργία του φυλλαδίου, έγινε μελέτη που κατέληξε σε τρεις προωθητικούς άξονες. Ο πρώτος αφορά την προβολή των Κυθήρων ως ένας αυθεντικός, παρθένος προορισμός – ένα «κρυφό διαμάντι». Όλο και περισσότεροι ταξιδιώτες, επιθυμούν να ανακαλύψουν τον αυθεντικό χαρακτήρα της Ελλάδας, και σε λιγότερο γνωστούς νησιωτικούς προορισμούς, έχοντας κορεστεί από το μαζικό τουρισμό και τους «πολύ τουριστικούς» προορισμούς. Ψάχνουν κάτι διαφορετικό, γιατί θέλουν να νιώσουν και οι ίδιοι ξεχωριστοί, που ανακάλυψαν έναν “κρυφό τόπο”. Σε αυτή τη νέα τάση, τα Κύθηρα έχουν συγκριτικό πλεονέκτημα γιατί έχουν κρατήσει την ταυτότητά τους αναλλοίωτη σε ικανοποιητικό βαθμό.
Ο δεύτερος άξονας είναι «το νησί των αντιθέσεων», η ανάδειξη δηλαδή της μοναδικής πολιτιστικής και φυσικής ποικιλομορφίας των Κυθήρων, που αποτελεί βασικό σημείο διαφοροποίησης του νησιού μας, αλλά και πόλος έλξης για επισκέπτες που θα μείνουν αρκετές μέρες για να τα εξερευνήσουν. Το δίκτυο μονοπατιών έχει σχεδιαστεί με έμφαση στην εναλλαγή τοπίου που θα κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον του κόσμου για περιήγηση πολλών ημερών.
Τέλος, είναι η προώθηση ενός βιώσιμου μοντέλου τουρισμού που θα ενισχύει την τοπική επιχειρηματικότητα, αλλά και την ανάδειξη της κληρονομιάς του νησιού. Υπάρχει αυξημένη ζήτηση για προορισμούς και ταξίδια τα οποία δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον και δεν αλλοιώνουν την τοπική κουλτούρα. Όλο και περισσότεροι τουρίστες, έχουν επίγνωση των επιπτώσεων του τουρισμού και επιθυμούν να γνωρίζουν ότι τα προϊόντα και οι υπηρεσίες που απολαμβάνουν ενδυναμώνουν την τοπική οικονομία και κοινωνία. Τα Κύθηρα, έχουν πλεονέκτημα, αλλά και περιθώρια βελτίωσης, και σε αυτόν τον τομέα, αφού στο νησί λειτουργούν επιχειρήσεις κυρίως μικρής και μεσαίας κλίμακας, με έντονο το τοπικό στοιχείο.
Η ανάπτυξη και εκτύπωση του φυλλαδίου χρηματοδοτήθηκε από το Κυθηραϊκό Ίδρυμα Πολιτισμού & Ανάπτυξης (ΚΙΠΑ), δισχειριστικό φορέα του κοινωφελούς προγράμματος μονοπατιών που υλοποιείται σε συνεργασία με το Δήμο Κυθήρων & Αντικυθήρων, την Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων & Αντικυθήρων, και το Μεσογειακό Ινστιτούτο για τη Φύση και τον Άνθρωπο (MedINA). Ο σχεδιασμός του φυλλαδίου και η ανάπτυξη του χάρτη, πραγματοποιήθηκε από την Κοιν.Σ.Επ. «Μονοπάτια της Ελλάδας» σε συνεργασία την εταιρεία γραφιστικών εφαρμογών Instinct Design και τη χαρτογραφική εταιρεία Staridas Geography.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ & ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ
Paths of Greece: Η ομάδα της Κοιν.Σ.Επ. «Μονοπάτια της Ελλάδας – Paths of Greece» ιδρύθηκε το 2010 με όραμα να γίνει η Ελλάδα ένας από τους 10 κορυφαίους πεζοπορικούς προορισμούς στον κόσμο. Με αγάπη για τον πολιτισμό της, τη φύση της και τους ανθρώπους της, αναδεικνύει τα παλιά μονοπάτια σ’ ένα τόπο, με τρόπο ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες του σύγχρονου πεζοπόρου. Επισκεφτείτε μας: Web / Facebook / Instagram





Πηγή: Κυθηραϊκό ίδρυμα Πολιτισμού κι Ανάπτυξης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου