Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2020

ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΤΤΙΚΗΣ 10/12

Την Πέμπτη 10/12, ο Δήμαρχος Κυθήρων Ευστράτιος Χαρχαλάκης συμμετείχε σε ευρεία τηλεδιάσκεψη των Δημάρχων της Αττικής με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, που έγινε με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη.
Ο Δήμαρχος Κυθήρων έθεσε σημαντικά ζητήματα στον Υπουργό κ. Κωστή Χατζηδάκη, τον Υφυπουργό κ. Δημήτρη Οικονόμου και τον ΓΓ Διαχείρισης Αποβλήτων κ. Μανώλη Γραφάκο.
Συγκεκριμένα ζήτησε επίμονα την παρέμβαση του ΥΠΕΝ προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο που έχουν δημιουργήσει από το 2017 οι δασικοί χάρτες στις κοινωφελείς και δημόσιες υποδομές (λιμάνια, δρόμοι, δεξαμενές, υποδομές ύδρευσης κ.λπ.) χαρακτηρίζοντάς τις ως «δασικές». Επίσης ζήτησε να υπάρξουν εξαιρέσεις για τα νησιά αναφορικά με την υποχρέωση συλλογής απορριμμάτων σε 4 διακριτά ρεύματα λόγω αντικειμενικών τεχνικών και οικονομικών δυσκολιών.
Συζητήθηκε επίσης το ζήτημα των ανεμογεννητριών με τον Υπουργό να κάνει λόγο για ανάγκη αναθεώρησης του χωροταξικού των ΑΠΕ παραδεχόμενος επί λέξει ότι «υπάρχουν υπερβολές».

Πηγή: Στράτος Χαρχαλάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου