Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020

ΟΙ 15 ΑΠΟ ΤΟΥΣ 45 ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΠΟΥ ΉΡΘΑΝ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ ΑΠΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18/12, ΔΕΧΘΗΚΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ RAPID TEST ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ - ΚΑΝΕΝΑ ΔΕΝ ΒΓΗΚΕ ΘΕΤΙΚΟ

Απόψε ένα ευρύ κλιμάκιο του Νοσοκομείου και του Δήμου Κυθήρων προετοιμάστηκαν και κινητοποιήθηκαν (εκτός των ωρών εργασίας τους) για τη διενέργεια rapid tests σε όλους τους επιβάτες του πλοίου από τον Πειραιά. Συνολικά είχε περίπου 45 επιβάτες εκ των οποίων δέχθηκαν να κάνουν το τεστ οι 15! Δεν βρέθηκε κανένα θετικό.
Όσοι έρχονται από την Αθήνα στα νησιά ενόψει των εορτών (αλλά και ευρύτερα) είναι ΗΘΙΚΑ υποχρεωμένοι (και δυστυχώς όχι νομικά) να προστατεύσουν το νησί αλλά και τον εαυτό τους.
Η άποψη "δεν είμαι άρρωστος, παρατάτε με ήσυχο" είναι τουλάχιστον ανεύθυνη. Το νησί έχει ηλικιωμένους και ευάλωτους ανθρώπους που εάν κολλήσουν τον ιό, οι εξελίξεις θα είναι δυσάρεστες. Δεν στιγματίζουμε κανέναν, αλλά η ανευθυνότητα και ο ωχαδερφισμός είναι η χειρότερη δυνατή συμπεριφορά κυρίως στις δύσκολες στιγμές που ζούμε.
Ο Δήμος προμηθεύτηκε 1.000 rapid tests ακριβώς για τέτοιες περιπτώσεις. Για να μπορούμε να ελέγχουμε τις πύλες εισόδου και να προφυλάξουμε την ζωή και την υγεία των δημοτών μας.
Τα τεστ θα συνεχιστούν σύμφωνα με τον προγραμματισμό μας και με τη συνεργασία των αρμοδίων αρχών (βλ. εδώ).

Πηγή: Στράτος Χαρχαλάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου