Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2023

ΣΤΡΑΤΟΣ ΧΑΡΧΑΛΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ''ΚΑΝΟΝΙΚΗ΄' ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΕΧΟΥΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ

Συνεδρίασε το Δημοτικό μας Συμβούλιο, στην τελευταία "κανονική" του συνεδρίαση για την τρέχουσα δημοτική θητεία. Κατά το στάδιο της ενημέρωσης, ευχαρίστησα όλα τα μέλη του Δ.Σ. - συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης - για τη συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια, καθώς πιστεύω ότι παρά τις αντιξοότητες, την έλλειψη προσωπικού, την τρομακτική γραφειοκρατία, αυτό το Δ.Σ. στάθηκε στο ύψος του, παίρνοντας σημαντικές αποφάσεις με θετικό πρόσημο. Αξιοσημείωτο είναι ότι υπήρξε ομοφωνία στα περισσότερα θέματα, παρά τις εύλογες διαφορετικές απόψεις σε ορισμένα. Στο ίδιο μήκος κύματος και οι τοποθετήσεις του Προέδρου του Δ.Σ. Μανώλη Στάθη και των επικεφαλής των παρατάξεων κ. Νίκου Μαγουλά και κ. Μάνου Τριφύλλη.
Αν η τρέχουσα θητεία δεν είχε επισκιαστεί από την πανδημία του κορωνοϊού και τις σημαντικές επιπτώσεις της στη δημόσια διοίκηση, θα είχαμε κάνει ακόμα περισσότερα έργα και δράσεις.
Τέλος, ενημέρωσα το Σώμα ότι σύμφωνα με το Νόμο, τα λοιπά μονομελή και συλλογικά όργανα του Δήμου συνεχίζουν κανονικά να ασκούν τα καθήκοντά τους, όπως π.χ. η Οικονομική Επιτροπή που θα συνεχίσει να συνεδριάζει απρόσκοπτα εγκρίνοντας πρακτικά και διακηρύξεις νέων έργων.
Τέλος, αυτό το Δ.Σ. με τη σημερινή του σύνθεση, θα συνεδριάζει για κάθε θέμα συγχρηματοδοτούμενων έργων καθώς και για έκτακτα ζητήματα, ενώ θα ψηφίσει και το Τεχνικό Πρόγραμμα και τον Προϋπολογισμό του 2024 (το Νοέμβριο-Δεκέμβριο), όπως ορίζεται στη σχετική εγκύκλιο του ΥΠΕΣ, στο πλαίσιο της συνέχειας της διοίκησης και της ανάγκης σταθερής και συνεχούς λειτουργίας των ΟΤΑ, προκειμένου η αρχή του νέου έτους να μην βρει τους Δήμους χωρίς εγκεκριμένους προϋπολογισμούς.
Αύριο θα σας ενημερώσω για τις τρέχουσες και επόμενες δημοπρατήσεις έργων.

Πηγή: Ευστράτιος Χαρχαλάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου