Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2012

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 20.1.2012

Δελτίο Τύπου - 20/1/2012
Συνήλθε τό Δημοτικό Συμβούλιο σε Τακτική Συνεδρίαση την Πέμπτη 19-1-2012 στις 18.00.
Στό στάδιο των ερωτήσεων ο κ. Βύρων Πρωτοψάλτης, ο κ. Δημήτρης Φατσέας, ο κ. Γεώργιος Κομηνός και ο κ. Μανώλης Λουράντος υπέβαλαν ερωτήσεις για διάφορα θέματα και πήραν απαντήσεις από τον Δήμαρχο και τους αρμόδιους Αντιδημάρχους.
Συζητήθηκαν 5 θέματα πριν την ημερήσια διάταξη. Μεταξύ των θεμάτων ήταν, η πρόταση της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης, γιά συμμετοχή του Δήμου στην Διεθνή Έκθεση τουρισμού "ITB Berlin" του Βερολίνου τον Μάρτιο. Αποφασίστηκε η προβολή των νησιών στην έκθεση με αντιπροσωπεία της οποίας επικεφαλής θά είναι ο Δήμαρχος καί θα συμμετέχουν η πρόεδρος της Επιτροπής τουριστικής ανάπτυξης κ. Καλιόπη Καρύδη, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μανώλης Λουράντος απο την αντιπολίτευση καθώς και ο αρμόδιος υπάλληλος του Δήμου Παναγιώτης Γιαννιώτης. Καλούνται οι επαγγελματίες του Τουρισμού να ενισχύσουν την προσπάθεια προβολής του νησιού, με την μεγάλη συμμετοχή τους. Συζητήθηκε επίσης η επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη κ. Δημήτρη Κατσικάρη, Πρός τον Δήμαρχο, γιά τό έργο της Γέφυρας του Μάκρωνα. Το περιφερειακό Συμβούλιο έχει αποφασίσει να ζητήσει από την Διαχειρηστική Αρχή του ΠΕΠ να εντάξει το εν λόγω έργο στο ΕΣΠΑ. Με την επιστολή ζητούσε τό ΔΣ νά αποφασίσει εκ των υστέρων γιά κάτι πού το Περιφερειακό Συμβούλιο είχε ήδη αποφασίσει. Το Δημοτικό Συμβούλιο μετά από μακρά διαλογική συζήτηση, αποφάσισε, αφού έκρινε ότι το έργο είναι αναγκαίο αλλά το κόστος του είναι δυσανάλογα μεγάλο με την χρησιμότητα καί την προτεραιότητά του, Προτείνει δε στην Αντιπεριφέρεια να δώσει άμεση προτεραιότητα στην επικαιροποίηση της υπάρχουσας μελέτης γιά τον Κεντρικό Δρόμο και ειδικά γιά το τμήμα από Αρωνιάδικα μέχρι την διασταύρωση Φρατσίων, γιά το οποίο υπάρχει εγκεκριμένη ΜΠΕ, έγκριση από το Δασαρχείο καί είναι πρώτης προτεραιότητας έργο. Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης παρά τον σάλο που είχαν δημιουργήσει με ανακοινώσεις και αρνητικές τοποθετήσεις στελεχών της γιά το έργο, τελικά ψήφισαν υπέρ της κατασκευής της γέφυρας.
Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν 20
. Μεταξύ αυτών, το ετήσιο Πρόγραμμα Δράσης, το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2011-2014, καθώς καί το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου γιά το 2012. Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα συντάχθηκε από την Εκτελεστική Επιτροπή καί μετά την δημόσια διαβούλευση υπεβλήθη στο Δημοτικό Συμβούλιο για έγκριση. Τα θέματα αυτά υπερψηφίσθηκαν κατά πληοψηφία, το Τεχνικό Πρόγρμμα καταψήφισε μόνο ο κ. Δημήτρης Φατσέας.
Μετά την συνεδρίαση ο Δήμαρχος κ. Θεόδωρος Κουκούλης αναχώρησε γιά την Αθήνα προκειμένου να συμμετάσχει στην συνέλευση της ΠΕΔΑ (πρώην ΤΕΔΚΝΑ).Πηγή: kythira.gr
Φωτογραφίες: Παναγιώτης Μπαχτής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου