Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ ΈΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΘΑΛΑΣΣΟΒΑΠΟΡΟ

Ένα Υπέροχο ταξίδι 33 ωρών...

Μια σειρα φωτογραφιων αφιερωμενες αποκλειστικα στο ιδιο το βαπορι, στον καπτα Δημητρη Λαδα, τον Ιακωβο Συριγο, τον Μανωλη Φωστερη, τον Στελιο Πιπερακη και βεβαια στον καπτα Βαγγελη Στουραιτη.

Ξεκινησαμε στις 11/1/2012 και ωρα 13:00 απο Πειραια για Κυθηρα-Κισσαμο. Σχεδον σε ολη τη διαδρομη ειχαμε πρυμα τον καιρο, ενα 7αρακι ενω μετα τα Κυθηρα ο καιρος δυναμωνε. Με το που φτασαμε στις 01:00 της 12/1/2012 εξω απο το λιμανι της Κισσαμου κατα την ωρα της μανουβρας το ανεμομετρο εγραφε 35-36 κομβους ενω το κυμα στο πλευρο ηταν πραγματικα τεραστιο. Φυγαμε για να βρουμε μερος να απαγκιασουμε και καθως διαπλεαμε τον κοπλο της Κισσαμου ο αερας δυναμωνε, στο κεντρο του κολπου εφτασε 38-42 κομβους ενω στη Γραμβουσα τους 42-45.

Η δυναμη του ανεμου που αναφερω δεν ειναι αυτη που εγραφε το ανεμομετρο αλλα το τελικο αποτελεσμα της αφαιρεσης της ενδειξης του ανεμομετρου με τη συνιστωσα της ταχυτητας του πλοιου που ηταν κοντρα στον ανεμο, ευκολο εφοσον οταν πηγαιναμε κοντρα στον καιρο ειχαμε τον ανεμο κατα βαση στις 60 μοιρες, πλωρα δεξια, η ταχυτητα μας ηταν 12 κομβοι επομενως απο την ενδειξη του δυναμομετρου αφαιρουσα 6 κομβους.

Τελικα μετα τρεις ωρες φτασαμε εως τα ανοιχτα του Ελαφονησιου στο νοτιοδυτικο ακρο
της Κρητης με κυμα να ειναι λιγοτερο αλλα την ενταση του ανεμου αναλογη. Ξεκινησαμε για Κισσαμο και μια δευτερη προσπαθεια, φτασαμε στις 07:00 το πρωι, αλλα και παλι η κατασταση ηταν η ιδια. Ο καπτα Δημητρης αποφασισε να φυγουμε για Αντικυθηρα-Κυθηρα-Γυθειο με τον ιδιο καιρο και πολυ μεγαλο κυματισμο. Μεχρι και τα Αντικυθηρα ο καιρος ηταν αναλογος, και μετα, λιγο πριν τα Κυθηρα, επεσε σε 8αρι.

Φτανοντας στο Γυθειο στο γυρισμο ειχε πεσει ο καιρος, μονο μετα τα Αντικυθηρα ειχαμε ενα 7αρακι και τελικα αραξαμε στην Κισσαμο στις 22:10 της 12/1/2012, μετα απο 33 ολοκληρες ωρες...

Ενα υπεροχο ταξιδι με ενα απιθανο, συμμετοχικο βαποραρο, με τον καπτα Δημητρη στα καλυτερα του με εξαιρετικο χιουμορ και διαθεση, τον καπτα Ιακωβο με αναλογα κεφια και ολο το πληρωμα σε αψογη διαθεση. Μια αξεχαστη ναυτικη εμπειρια με εξαιρετη παρεα, πανεμορφο καιρο και ΠΟΛΥ κυμα, πραγματικα ΠΟΛΥ κυμα, τονιζω το κυμα γιατι ο αερας απο μονος του δεν δινει απαραιτητα μεγαλο κυματισμο, πρεπει να εχει και πολλα τετραγωνικα χιλιομετρα ελευθερης θαλασσας για να γινει. Χρωματα, εικονες, ατακες και ιστοριες που θα μας μεινουν αξεχαστες και παντα χαραγμενες στη μνημη.
Από Captain_ Nionios


























Πηγή: nautilia.gr
            Βαλέριος Καλοκαιρινός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου