Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2012

ΑΝΔΡΕΑΣ ΙΙ - ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΣΤΗΚΕ ΜΕ ΝΕΑ ΣΙΝΙΑΛΑ - ΌΝΟΜΑ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΗ

Το πολύ γνωστό μας και αγαπημένο Ε/Γ - Ο/Γ ΑΝΔΡΕΑΣ ΙΙ, πριν από λίγους μήνες επέστρεψε στην Ελλάδα με τα σινιάλα της NEL LINES και εκτελεί ενδοκυκλαδικά δρομολόγια. Ακολουθεί μια μικρή ιστορική διαδρομή της πορείας του:
Κατασκευάστηκε το 2001 στα ναυπηγεία Παναγιωτάκη  με το όνομα ΆΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΙΙ κι είχε μήκος 71μέτρα. Αποτελεί το πιο νεαρό σε ηλικία βαπόρι που ήρθε στη γραμμή των Κυθήρων με πολύ σύγχονο εξοπλισμό και με ταχύτητα στους 16 κόμβους. Το πλοίο στην αρχή της καριέρας του, πραγματοποίησε δρομολόγια στη γραμμή Πειραιάς - Αίγινα, Σάμη(Κεφαλονιά) - Βαθυ(Ιθάκη) - Αστακός  και  Νεάπολη - Κύθηρα. Το 2005 αγοράζεται από την ΑTLAS V N.E. των Κυθηρίων κ. Αντρέα Ράϊκου και κ. Γ. Ξηνταράκου μετονομάζεται σε ΑΝΔΡΕΑΣ ΙΙ και εκτελεί δρομολόγια στη γραμμή Νεάπολη - Κύθηρα μέχρι το 2007. Εκείνη τη χρονιά πωλείται στη Σουηδία και μετονομάζεται σε Mr SHOPPY ONE. Από τότε μέχρι τον επαναπατρισμό στην Ελλάδα εκτελούσε δρομολόγια μεταξύ σκανδιναβικών λιμανιών. Το πλοίο πλέον ταξιδεύει στα νερά του Αιγαίου Πελάγους με τα χρώματα της NEL LINES και όνομα AQUA SPIRIT.
Ακολουθούν κάποιες φωτογραφίες της πορείας του πλοίου που σας περιγράψαμε παραπάνω!
Εδώ είναι από την εποχή πριν έρθει στη γραμμή των Κυθήρων


Εδώ την περίοδο που ήταν στην γραμμή Νεάπολη - Κύθηρα κατά την οποία είχε επιμηκυνθεί κιόλαςΕδώ το βαπόρι όταν είχε πουληθεί και ήταν στην Σουηδία
Εδώ το βλέπουμε στην τορινή του μορφή με τα σινιάλα της NEL LINESΚαλοτάξιδο να 'ναι πάντα κι αυτό και οι ναυτικοί του!

Πηγή: nautilia.gr (μέλη του forum)
            Παναγιώτης Μπαχτής
Φωτογραφίες / video: nautilia.gr (μέλη του forum)
                                         Αρχείο Παναγιώτη Μπαχτή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου