Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 8.2.2012

Δελτίο Τύπου - 8/2/2012
- Μεγάλες καταστροφές έγιναν την νύχτα λόγω της σφοδρής θαλασσοταραχής στις λιμενικές εγκαταστάσεις του Νησιού. 
Στο αλιευτικό καταφύγιο της Αγίας Πατρικίας έγιναν εκτεταμένες καταστροφές. Έσπασαν και βούλιαξαν σκάφη, αφού καταστράφηκε το μπαστούνι προστασίας, και τμήμα του μόλου. 
 

Στην Πλατεία Άμμο μεγάλα βράχια και πέτρες γέμισαν την προβλήτα. Οι παραλιακοί δρόμοι της Πλατείας Άμμου και της Αγίας Πελαγίας γέμισαν με άμμο και πέτρες. Συνεργεία του Δήμου καθαρίζουν τους δρόμους.



 
Στην Αγία Πελαγία τα σκάφη που ήταν μέσα στη μαρίνα δεν είχαν πρόβλημα και η προστασία άντεξε στην δύναμη της μανιασμένης θάλασσας.


Στο Καψάλι τα τεράστια κύματα σκέπαζαν τα πάντα. Μεγάλες ζημιές έγιναν στον δρόμο προς πίσω γιαλό, και στα σκάφη, ενώ στην κεντρική προβλήτα μεγάλη κολώνα φωτισμού λύγισε και έπεσε από την δύναμη των κυμάτων.


- Συζήτηση στην αίθουσα του "Λεοντσίνειου" πνευματικού κέντρου στο Κεραμουτό, με θέμα το Δασικό πρόβλημα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 4-2-12. Η εκδήλωση έγινε με πρωτοβουλία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου κ. Σεραφείμ. 
Εισηγητές ήταν ο Δήμαρχος κ. Θεόδωρος Κουκούλης ο πρώην πρόεδρος της Εγχωρίου Περιουσίας Ιατρός κ. Κοσμάς Μεγαλοκονόμος και ο εκδότης κ. Μανώλης Καλλίγερος. Συντονιστής της συζήτησης ο πατήρ Πέτρος Μαριάτος. Τον λόγο έλαβαν ο δασικός υπάλληλος κ. Στάθης Βαφειάς, η κ. Έλενα Μαγείρου, ο κ. Μανώλης Αναστασόπουλος, ο κ Γιώργος Λευθέρης, ο κ, Παναγιώτης Πρινέας, ο πρόεδρος της Εγχωρίου Περιουσίας κ. Γιάννης Βέζος, ο κ. Κώστας Καλλίγερος, ο κ. Χαράλαμπος Μιχαλακάκης, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μανώλης Λουράντος, ο κ. Αντώνης Αντωνόπουλος, ο πρώην Έπαρχος κ. Μανώλης Κασιμάτης, ο Αντιδήμαρχος κ. Μιχάλης Πρωτοψάλτης, ο αρχηγός της αντιπολίτευσης κ. Παναγιώτης Πρωτοψάλτης, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Σταύρος Βενέρης, ο κ. Μανώλης Μπαβέας, καί ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Λάζαρος Βέζος. 
Ομόφωνα αποφασίστηκε να συσταθεί Επιτροπή αποτελούμενη από τον Μητροπολίτη και τον Δήμαρχο με σκοπό να προωθήσει προς υλοποίηση τα συμπεράσματα της συνάντησης
Τέλος, την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ πού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την συμμετοχή τους.
Αναμφίβολα ήταν μια πάρα πολύ χρήσιμη και ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων για το φλέγον θέμα του Δασικού που ταλαιπωρεί τους Κυθηρίους και δημιουργείται η ελπίδα ότι θα δρομολογηθεί η επίλυσή του.


Πηγή: kythira.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου