Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

ΚΥΘΗΡΑΪΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 21.2.2012 ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Η ατυχής επιστολή του κ. Δημάρχου και η έτι ατυχέστερη απάντηση του Δήμου
Ο Δήμος, απαντώντας με καθυστέρηση στη σχετική ανακοίνωσή μας, προσπάθησε να δικαιολογήσει την ατυχή επιστολή του κ. Δημάρχου προς την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας με το σκεπτικό ότι απλώς «επιζητούσε την ακόμη καλύτερη παροχή υπηρεσιών προς τους δημότες και τους επισκέπτες του νησιού». 

Καιρός είναι να παύσει η δημοτική αρχή να περνάει τους εν λόγω δημότες για ηλίθιους. Και τούτο διότι αφενός, όπως η ίδια ομολόγησε στο δελτίο της, «με την Ολυμπιακή Αεροπορία τα Κύθηρα εξυπηρετήθηκαν και εξυπηρετούνται ικανοποιητικά», και αφετέρου είναι ευρύτατα αποδεκτό πως η κατακύρωση της γραμμής στις Μινωικές Αερογραμμές, με τα παλαίμαχα Fokker και τη στενή σχέση των στελεχών της με την άθλια Athens Airways, θα αποτελούσε καταστροφή για το νησί και την οικονομία του.
Επί της ουσίας λοιπόν, η απροσδόκητη επέμβαση του κ. Δημάρχου σε μία τόσο λεπτή στιγμή αποτελεί είτε εκπληκτικό δείγμα αφέλειας, είτε πολιτική γκάφα πρώτης ολκής.

Όσο για την προσπάθεια του Δήμου να εμπλέξει ως άλλοθι τον βουλευτή Πειραιώς κ. «Μπετενιώτη» (προφανώς εννοεί τον κ. Μπεντενιώτη), η αλήθεια είναι πως ο βουλευτής περιορίσθηκε στο να προωθήσει ως όφειλε, τυπικά και χωρίς κανένα σχόλιο, την επιστολή του κ. Κουκούλη.
Η αναφορά όμως στο γεγονός αυτό μας δίνει την ευκαιρία να παρατηρήσουμε ότι μόνο χάρη στην κίνηση του κ. Μπεντενιώτη μπόρεσε να δει το φως της ημέρας η παράξενη αυτή επιστολή, αφού ο Δήμος απέφυγε επιμελώς να τη δημοσιοποιήσει. Σίγουρα δεν μας έχουν συνηθίσει σε τέτοια μετριόφρονα σιωπή σχετικά με τις πρωτοβουλίες του κ. Δημάρχου.

Απευθυνόμενοι τέλος στον συμπαθή συντάκτη των δελτίων τύπου του Δήμου και επίδοξο δάσκαλο ελληνικών, θα σημειώσουμε πως όταν γράφουμε «επέμβαση», εννοούμε επέμβαση.
Συνιστούμε επί του προκειμένου την προσφυγή στο Λεξικό της κοινής νεοελληνικής του Ινστιτούτου Νεοελληνικών Σπουδών: «επέμβαση: σκόπιμη ενέργεια που γίνεται με στόχο να επηρεάσει ή να διαμορφώσει μια δραστηριότητα, μια κατάσταση κτλ.».

Κυθηραϊκή Πρωτοβουλία
Δελτίο Τύπου, 21/2/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου