Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΥΘΗΡΑΪΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΣΤΙΣ 10.8.2012

Ο εκπρόσωπος της "Πρωτοβουλίας" κ. Γιάννης Σταθάτος γιά μιά ακόμη φορά, στην προσπάθειά του να εξοντώσει  τους πολιτικούς του αντιπάλους,  θίγει την τιμή καί την υπόληψή τους  εν γνώσει του, με όσα ψευδή και συκοφαντικά αναφέρει εις βάρος τους.

Με την επικίνδυνη άποψή του, να μην μπορούν οι ιδιοκτήτες των κτημάτων να αποκτήσουν  πρόσβαση στις ιδιοκτησίες  τους, αλλά να περιμένουν το Δήμο ή την Περιφέρεια να το πράξει, εμπλέκει όλους τους συμβούλους της πλειοψηφίας, αφού δεν κατονομάζει τον Δημοτικό Σύμβουλο πού δήθεν διέπραξε το έγκλημα να χαράξει δρόμο στο χωράφι του, το οποίο χαρακτηρίζει δασική περιοχή, δημόσια έκταση, ιδιοκτησία της Εγχωρίου Περιουσίας. Γιά να δημιουργήσει δε μεγαλύτερη εντύπωση εμπλέκει τον συνήθη στόχο του, τον Αντιδήμαρχο Μιχάλη Πρωτοψάλτη του οποίου, όπως ισχυρίζεται ο ψευδόμενος κ. Σταθάτος,  τα μηχανήματα διάνοιξαν τον δρόμο.

Εκ των υστέρων βέβαια, αντιλαμβανόμενος τις ποινικές συνέπειες που θά μπορούσε να έχει, αναγκάστηκε   να εκδώσει  νεώτερη ψυχρή ανακοίνωση γιά να διορθώσει την προηγούμενη, χωρίς βέβαια να ζητήσει συγγνώμη  από τον Αντιδήμαρχο ως ώφειλε.

Το σενάριο του κ. Σταθάτου συμπληρώνεται λασπολογώντας, με τον ισχυρισμό  ότι η Δημοτική Αρχή επιδίδεται σε αλλεπάλληλες παρατυπίες και παρανομίες πρός όφελος ορισμένων μελών της πλειοψηφίας.

Επειδή:

1ον η έκταση  στην οποία αναφέρεται ο κ. Σταθάτος είναι ιδιωτική, γιά την οποία ο ιδιοκτήτης μέ την από 9-11-2007 αίτησή του πρός το Δασαρχείο Πειραιά έλαβε την με αρ. Πρωτ. 382/26-01-2009 Πράξη Χαρακτηρισμού που χαρακτηρίζει την έκταση εμβαδού 6.550,60 τ.μ ως μη δασική πού δεν  υπάγεται στις διατάξεις της δασικής νομοθεσίας.

2ον στις όποιες εργασίες έγιναν, δεν είχε καμία σχέση ο Δήμος ή κανένα άλλο μέλος της Δημοτικής πλειοψηφίας, καί 3ον επειδή υπερασπίζομαστε, ως Δημοτική Αρχή, το δικαίωμα του κάθε δημότη και των Δημοτικών Συμβούλων να φροντίζουν και να αξιοποιούν την περιουσία τους,

Καλούμε γιά όλα αυτά  τον κ. Σταθάτο με νέα ανακοίνωση, στα ίδια μέσα, να ανακαλέσει άμεσα ως ψευδή και συκοφαντικά,   όσα έχει δημοσιοποιήσει. Καλούμε επίσης τον  επικεφαλής της "Πρωτοβουλίας" και Δημοτικό Σύμβουλο, κ. Βύρωνα Πρωτοψάλτη, να ανακαλέσει στην τάξη τον κ. Σταθάτο για να σταματήσει να επιτίθεται με αυτή την φασίζουσα πρακτική εναντίον των πολιτικών του αντιπάλων.

Η Δημοτική Αρχή, στις δύσκολες σημερινές συνθήκες, μοχθεί καθημερινά, πιστή στο καθήκον της, να ανταποκριθεί στίς απαιτήσεις του Κυθηραικού λαού καί να προσφέρει βιώσιμες λύσεις στα προβλήματα του, χωρίς να αδικεί ή να ευνοεί τον οποιονδήποτε.

Τέλος, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι η διαδρομή όλων μας είναι γνωστή στά Κύθηρα. Αυτή που παραμένει άγνωστη είναι η πορεία  του κ. Σταθάτου.

Δήμος Κυθήρων
Γραφείο Τύπου & Ενημέρωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου