Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

Η τρικομματική μνημονιακή κυβέρνηση των Σαμαρά -Βενιζέλου-Κουβέλη με τις εντολές της τρόικας προχώρησε την Παρασκευή 27 Ιουλίου σε ένα νέο Ιουλιανό-οικονομικό αυτή τη φορά- έγκλημα.
Αποφάσισε να σπάσει την Αγροτική Τράπεζα σε «κακή» και σε «καλή», φορτώνοντας το «κακό» κομμάτι στο Έλληνα φορολογούμενο και χαρίζοντας το «καλό» κομμάτι που είναι περιουσία του ελληνικού λαού στην Τράπεζα Πειραιώς μία πτωχευμένη ιδιωτική τράπεζα.

Μέσα σε μια ημέρα ο Διοικητής της Τράπεζας Ελλάδος χαρίζει στην Τράπεζα Πειραιώς 8,5 δις τα οποία φορτώνει στις πλάτες του Έλληνα φορολογούμενου, ενώ με το μισό περίπου ποσό θα μπορούσε η Αγροτική Τράπεζα να συνεχίσει να ανήκει στον ελληνικό λαό.
Η Αγροτική Τράπεζα είναι ο βασικός δανειστής του αγροτικού πληθυσμού και έχει υποθηκευμένο μεγάλο ποσοστό της αγροτικής γης. Η εκχώρησή της στην Τράπεζα Πειραιώς ισοδυναμεί με στραγγαλισμό της χρηματοδότησης του αγροτικού τομέα, από πλευράς του Κράτους, σε μια περίοδο ύφεσης που η πρωτογενής παραγωγή θα μπορούσε να δώσει μια ανάσα, ενώ παράλληλα θέτει σε κίνδυνο τους δανειολήπτες, είτε είναι αγροτικά νοικοκυριά είτε μικροεπαγγελματίες της περιφέρειας.
Από την άλλη, η εκποίηση των θυγατρικών της Αγροτικής (Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, "Δωδώνη", ΣΕΚΑΠ κ.λπ.), μέσω της «κακής» τράπεζας, προκαλεί πλήγμα στην ανάπτυξη συγκεκριμένων περιοχών στην περιφέρεια (Ήπειρος, Μακεδονία, Θράκη) που ήδη δοκιμάζονται από την ανεργία. Αντίστοιχα, οδυνηρές είναι οι επιπτώσεις στους εργαζόμενους της Αγροτικής, αφού οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας που έχουν υπογραφεί δεν ισχύουν πλέον και θα πρέπει να ετοιμάζονται για νέες συμβάσεις, με περικοπές μισθών και εργασιακών δικαιωμάτων.

            ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ
        * ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ
        * ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
        * ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ    
 
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου