Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

ΟΙ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΙΟΙ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ

Τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Κωστή Μουσουρούλη επισκέφθηκε σήμερα 31-07-2012 κλιμάκιο Αντικυθηρίων. Η συνάντηση έγινε ύστερα από γραπτό αίτημα του κ. Ευστρατίου Χαρχαλάκη, Αναπληρωτή Προέδρου της Επιτροπής Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων και Αντικυθήρων. Εκτός από τον κ. Χαρχαλάκη, στη συνάντηση έλαβε μέρος και ο κ. Διονύσιος Ανδρόνικος ως εκπρόσωπος της Ενώσεως των Απανταχού Αντικυθηρίων «Ο ΑΓΙΟΣ ΜΥΡΩΝ».
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης τέθηκε σειρά σημαντικών θεμάτων που απασχολούν τα Αντικύθηρα και άπτονται των αρμοδιοτήτων του κ. Υπουργού. Συγκεκριμένα ζητήθηκε από τον κ. Υπουργό: α) η τακτική πληρωμή των επιδοτήσεων των αγόνων γραμμών, ώστε να μην αντιμετωπίσουν ξανά τα νησιά μας την ταλαιπωρία του περασμένου χειμώνα, β) η επέκταση του μειωμένου ναύλου μονίμων κατοίκων και για τους ναύλους των Ι.Χ. και των οχημάτων και γ) η χρηματοδότηση της υπάρχουσας μελέτης που αφορά στον εκβραχισμό του λιμένος Ποταμού Αντικυθήρων από υφάλους και ξέρες, η οποία θα επικαιροποιηθεί από τις υπηρεσίες της Αντιπεριφέρειας Νήσων εντός του προσεχούς Σεπτεμβρίου. Παράλληλα τονίστηκε η άριστη εξυπηρέτηση των Αντικυθήρων από τα δύο πλοία της γραμμής και ζητήθηκε από τον κ. Υπουργό να μη διαταραχθεί αυτή η εξαιρετικά καλή συγκοινωνία που απολαμβάνουμε τα τελευταία χρόνια.



Ο κ. Υπουργός από την πλευρά του τόνισε ότι αφουγκράζεται πλήρως τα αιτήματα και τα προβλήματα των νησιών, ως νησιώτης και ο ίδιος εξάλλου, και ότι καταρτίζει ήδη ολοκληρωμένο σχέδιο για την ακτοπλοΐα που θα παρουσιαστεί σύντομα. Ωστόσο, επεσήμανε τις πολύ μεγάλες προκλήσεις και δυσκολίες που διέρχεται η ελληνική ναυτιλία λόγω και της διεθνούς οικονομικής κρίσης και της αύξησης της τιμής των καυσίμων.
Στη συνέχεια υπήρξε διεξοδική συνάντηση με τους νέους Γενικούς Γραμματείς, τον Γ.Γ. του Υπουργείου κ. Αθανάσιο Μπούσιο και το Γ.Γ. Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής, καθηγητή και πρώην πρύτανη του ΕΜΠ κ. Κων/νο Μουτζούρη, από τον οποίο ζητήθηκε η επίσκεψη τεχνικού κλιμακίου στα Αντικύθηρα προκειμένου να επισημανθούν ελλείψεις – ανάγκες σε λιμενικές υποδομές και έργα και να δρομολογηθούν οι σχετικές δράσεις. Να σημειωθεί ότι ήταν η πρώτη συνάντηση εργασίας των Γενικών Γραμματέων, καθώς σήμερα ανέλαβαν επισήμως τα καθήκοντά τους.
Τέλος, σε ανάμνηση της συνάντησης, ο κ. Χαρχαλάκης δώρισε στον Υπουργό Ναυτιλίας μια ασημένια εικόνα του πολιούχου των Αντικυθήρων Αγίου Μύρωνος και τον προσκάλεσε να επισκεφθεί το νησί.
Πηγή: Στράτος Χαρχαλάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου