Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

ΚΥΘΗΡΑΪΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΥΠΕΚΦΥΓΕΣ ΔΗΜΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΦΕΛΩΤΗ

Απαντώντας στην καταγγελία της Κυθηραϊκής Πρωτοβουλίας σχετικά με την παράνομη διάνοιξη δρόμου στη Φελωτή, η δημοτική αρχή κατέφυγε εκ νέου στην προσφιλή της τακτική, «φωνάζει ο κλέφτης». Αφήνοντας κατά μέρος τις γνωστές ρητορικές κορώνες και τις υστερικές κατηγορίες για «εξόντωση αντιπάλων» και τα συναφή, το συμπέρασμα είναι ένα: για άλλη μια φορά απέφυγε να απαντήσει επί της ουσίας, ελπίζοντας ότι η φλυαρία θα καλύψει την παραπληροφόρηση.

Ο δήμος μας πληροφορεί, λοιπόν, πως η έκταση του ενδιαφερόμενου δημοτικού συμβούλου της πλειοψηφίας είναι ιδιωτική και ότι χαρακτηρίσθηκε επίσημα ως μη δασική. Μα, κύριοι της δημοτικής αρχής, καθόλου δεν αναφερθήκαμε στο καθεστώς της εν λόγω ιδιοκτησίας, που ουδόλως μας απασχολεί. 
Απεναντίας, καταγγείλαμε ξεκάθαρα την παράνομη και καταστρεπτική διάνοιξη δρόμου προς την εν λόγω ιδιοκτησία.
Ο δρόμος αυτός είναι αυθαίρετος και παράνομος διότι:
1. Έγινε χωρίς προηγούμενη έγκριση της Δασικής Υπηρεσίας, δια μέσου εκτάσεως χαρακτηρισμένης ως δασικής.
2. Πρόκειται για σημαντική επέμβαση σε εκτός σχεδίου έκταση χωρίς προηγούμενη άδεια της πολεοδομίας ή οποιουδήποτε άλλου εμπλεκόμενου φορέα.
3. Η επέμβαση αποδεικνύεται κάθε άλλο παρά ήπια. Αντιθέτως, ήταν μεγάλης έκτασης, με εκτεταμένη διαμόρφωση του εδάφους, συμπεριλαμβανομένων παράνομων εκσκαφών και μπαζώματος.
4. Η διάνοιξη, εφόσον έγινε δια μέσου ιδιοκτησίας της Εγχωρίου Περιουσίας, αποτελεί καταπάτηση εις βάρος της, την οποία καταπάτηση είναι υποχρεωμένη με τη σειρά της να καταγγείλει. Εάν πάλι διέρχεται από ιδιωτική έκταση και με άδεια του ιδιοκτήτη, ο εν λόγω ιδιοκτήτης είναι συνυπεύθυνος για την παράνομη διάνοιξη.

Ας αφήσει λοιπόν ο Δήμος τα γνωστά κλαψουρίσματα περί λασπολογίας τα οποία ανασύρει κάθε φορά που η Πρωτοβουλία ξεσκεπάζει κάποιο παραστράτημά του, και ας απαντήσει στο εξής απλό ερώτημα: η υπεράσπιση του δικαιώματος «των Δημοτικών Συμβούλων να φροντίζουν και να αξιοποιούν την περιουσία τους» στην οποία αναφέρθηκε η δημοτική αρχή, συμπεριλαμβάνει και την κάλυψη πρόδηλα παράνομων κινήσεων; Διότι εάν δεν υπάρξει απάντηση, πολύ φοβούμεθα ότι επιβεβαίωσε την ευρύτερη κατηγορία μας, ότι δηλαδή είτε πράξη, είτε κάνοντας τα στραβά μάτια, επιδίδεται πλέον τακτικά σε παρατυπίες και παρανομίες προς όφελος ορισμένων μελών της παράταξής της.



Κυθηραϊκή Πρωτοβουλία
Δελτίο Τύπου, 17/8/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου