Κυριακή, 16 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΥΘΗΡΑΪΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ - ΆΝΕΥ ΝΟΜΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΑΣΗΣ ΟΙ ΘΟΡΙΒΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΥΤΡΑ

Συνεχίζει ο θόρυβος γύρω από την «αξιοποίηση» της Χύτρας από το κράτος μέσω του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), κυρίως όμως από αναδημοσιεύσεις του άρθρου της εφημερίδας Έθνος της Κυριακής στις 2/9. Έκτοτε το ίδιο άρθρο δημοσιεύθηκε ξανά από το Έθνος την ακόλουθη εβδομάδα.

Στις 12/9 η οικονομικού περιεχομένου ιστοσελίδα Bloomberg ανάρτησε σύντομο κείμενο όπου επαναλαμβάνεται η πρόθεση του διευθυντή του ΤΑΙΠΕΔ, Ανδρέα Ταπραντζή, να προχωρήσει στην αξιοποίηση ορισμένων μικρών νησιών. Το κείμενο αυτό αναδημοσίευσε αμέσως η εφημερίδα Ημερησία, προσθέτοντας αντίγραφο του χάρτη που είχε παρουσιάσει νωρίτερα το Έθνος και στον οποίον συμπεριλαμβάνεται η Χύτρα.

Το άρθρο της Bloomberg όμως δεν αναφέρει καθόλου ούτε τα Κύθηρα, ούτε τη Χύτρα. Και επειδή ο κ. Ταπραντζής έκανε αναφορά σε «τοποθεσίες με καλό έδαφος, που διαθέτουν καλά αναπτυγμένες υποδομές», είναι απίθανο να είχε κατά νου τη Χύτρα. Είναι λοιπόν μάλλον προφανές ότι πρόκειται για παρεξήγηση οφειλόμενη σε λανθασμένη πληροφορία του Έθνους της Κυριακής, η οποία αναδημοσιεύθηκε αβασάνιστα.

Όπως και να έχει, όπως σημειώσαμε στην ανακοίνωσή μας της 4/9, το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Χύτρας και η υπαγωγή της στην Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων & Αντικυθήρων σύμφωνα με το άρθρο 84, παρ. 1 του Ν. 1416/84 καθιστούν οποιαδήποτε τέτοια πράξη νομικά αδύνατη.

Η Κυθηραϊκή Πρωτοβουλία, η πρώτη και μέχρις στιγμής μοναδική πολιτική παράταξη του νησιού που αντέδρασε στο θέμα αυτό, δεσμεύεται πάντως να προστατέψει με κάθε τρόπο τα δικαιώματα των Κυθηρίων και Αντικυθηρίων και να αντισταθεί σε κάθε πρόταση αξιοποίησης των νησίδων μας που θα παρακάμπτει την Εγχώριο Περιουσία και τους νόμιμους αντιπροσώπους των κατοίκων.

Κυθηραϊκή Πρωτοβουλία
Δελτίο Τύπου, 14/9/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου