Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Κ. ΆΝΘΙΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ Κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΣΤΟΝ ΤΣΙΡΙΓΟ FM 105,6 ΣΤΙΣ 27/8/2012 (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Την Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012 στις 6:30 το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε μια έκτακτη εκπομπή με καλεσμένους του Παναγιώτη Μπαχτή στο studio του Τσιρίγο FM 105,6 τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ. Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε τα Κύθηρα για τις εορταστικές εκδηλώσεις που διοργάνωσε στις 25 και 26 Αυγούστου η Μητρόπολη Κυθήρων προς τιμήν του Κυθηρίου Μητροπολίτου Θήρας, Αμοργού και Νήσων κυρού Γαβριήλ Καλοκαιρινού, μοναδικού Κυθηρίου Αρχιερέα του 20ου αιώνα. Μάλιστα η προτομή του αείμνηστου Κυθηρίου Μητροπολίτου που κοσμεί πλέον τον προαύλιο χώρο του Ι.Ν. της Αγίας Τριάδος στις Αλεξανδράδες Κυθήρων (τόπου καταγωγής του), που τα αποκαλυπτήριά της έγιναν στις 26/8, έγινε δαπάνη του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμου ο οποίος ήταν πνευματικό του παιδί.
Σ'αυτή την έκτακτη εκπομπή είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με τους δυο Αρχιερείς για τις εορταστικές εκδηλώσεις που διοργάνωσε η Μητρόπολη Κυθήρων, για τον αείμνηστο Μητροπολίτη Θήρας Γαβριήλ Καλοκαιρινό και το σπουδαίο έργο που τέλεσε κατά την διακονία του στα Νησιά ως Μητροπολίτης και φυσικά για τον πολύ αξιόλογο τόμο που εκδόθηκε, ένα ευλαβές αφιέρωμα στη ζωή του και το έργο του, από την Μητρόπολη Κυθήρων, το οποίο και διανεμήθηκε δωρεάν στους παρευρισκομένους των εκδηλώσεων.



Στη συνέχεια η συζήτηση μεταφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η Ελληνική κοινωνία από την τεράστια οικονομική κρίση, τον πόλεμο που δέχεται η Ορθοδοξία και οι λειτουργοί της με στόχο την απομάκρυνση του κόσμου από την εκκλησία, την ανθελληνική προπαγάνδα και τις δράσεις που διαδραματίζονται εντός κι εκτός Ελλάδος, την αλλοτρίωση που επιδιώκεται στην Ελληνική γλώσσα,την Ελληνική ιστορία, τις δράσεις και το έργο της εκκλησίας σε κοινωνικό κι οχι μόνο επίπεδο.
Σ' αυτό το σημείο θέλω να ευχαριστήσω πολύ τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο, έναν άνθρωπο θεματοφύλακα των παραδόσεων με πύρινο λόγο που αποτελεί παράδειγμα για τους νέους, για την παρουσία του στον Τσιρίγο FM και την πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση που είχαμε και φυσικά τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ για την παρουσία του στο studio, έναν άνθρωπο που αόκνως προσπαθεί με όλες του τις δυνάμεις και  προσφέρει στον Πολιτισμό της περιοχής μας, με πολύ πίστη και αγάπη, παράδειγμα φωτεινό για το ποίμνιό του.


Κείμενο: Παναγιώτης Μπαχτής
Φωτογραφίες: Μαρία Πετροχείλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου