Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

ΣΤΡΑΤΟΣ ΧΑΡΧΑΛΑΚΗΣ - ''ΘΑ ΑΝΑΘΕΣΩ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕΝΗ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΗ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ''

Φίλες και Φίλοι, Αντικυθήριες και Αντικυθήριοι... 

Εξ όσων έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες εβδομάδες, το Υπουργείο Ναυτιλίας θα προχωρήσει σε οριστική διακοπή της επιδοτούμενης άγονης γραμμής Πειραιά - Κύθηρα - Αντικύθηρα - Κίσσαμος και Γύθειο - Κύθηρα - Αντικύθηρα - Κίσσαμος, σε συνεργασία με την πλοιοκτήτρια εταιρεία Λ.Α.Ν.Ε. Δυστυχώς φαίνεται ότι η εξέλιξη αυτή - για την οποίαν οι φήμες οργίαζαν εδώ και σχεδόν 1μιση χρόνο χωρίς όμως τα αυτιά των αρμοδίων να δείχνουν να ιδρώνουν - είναι το αποτέλεσμα διαφόρων διεργασιών και συμφωνιών που αφήνουν τα Κύθηρα και κυρίως τα Αντικύθηρα στο έλεος του Θεού. Πρέπει να γίνει σαφές από όλους, ότι η σύνδεση των Αντικυθήρων με τη Νεάπολη - παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της ΒΟΙΑΙ Α.Ν.Ε. και του ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ που τους ευχαριστούμε πολύ - ΔΕΝ μπορεί να είναι μια μόνιμη και βιώσιμη λύση για το μέλλον των Αντικυθήρων, καθώς ο Πειραιάς, το Γύθειο και η Κρήτη είναι λιμένες και προορισμοί ΖΩΤΙΚΗΣ σημασίας για το νησί μας. 


Οι επίσημοι θεσμικοί φορείς δεν έχουν κατορθώσει έως σήμερα να αρθρώσουν συγκεκριμένη και κοστολογημένη πρόταση για την επόμενη μέρα, ενώ οι αντιδράσεις υπήρξαν από ασθενικές ως ανούσιες. Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση οι Αντικυθήριοι ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ να προστατεύσουμε το νησί μας από την πλήρη εγκατάλειψη και ερήμωση, στην οποία με μαθηματική βεβαιότητα θα οδηγηθεί εάν τα σχέδια του ΥΕΝ γίνουν πραγματικότητα. 


Τις επόμενες ημέρες θα παρουσιάσω στους συλλογικούς φορείς των Αντικυθηρίων συγκεκριμένο σχέδιο δράσης με κύριο άξονα την ανάθεση σε μεγάλο δικηγορικό γραφείο της υπόθεσης αυτής, ώστε να προχωρήσουμε σε δικαστικές ενέργειες κατά παντός υπευθύνου προκειμένου να αποφευχθεί η απομόνωση του νησιού μας και να ληφθεί υπόψη από την Κυβέρνηση η ΝΗΣΙΩΤΙΚΟΤΗΤΑ, γεγονός που επιβάλλεται από το άρθρο 101 του Συντάγματος, από το άρθρο 158 της Συνθήκης του Άμστερνταμ και από σωρεία εθνικών και κοινοτικών νόμων και οδηγιών. 


Λυπάμαι, διότι σε αυτή την ενέργεια δεν θα έπρεπε να προχωρήσω εγώ, αλλά οι επίσημοι θεσμικοί φορείς και όργανα που έχουν εκλεγεί για να υπερασπίζονται το συμφέρον των νησιών μας. Ο χρόνος όμως περνά, το ΥΕΝ ετοιμάζεται να ανακοινώσει επίσημα τη συναινετική λύση της πολυετούς δημόσιας σύμβασης με τη ΛΑΝΕ και αντί να έχουν κορυφωθεί οι ενέργειες των ιθυνόντων, εκείνοι προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα με ευχολόγια και με δηλώσεις του τύπου "δεν θα επιτρέψουμε να γίνει κάτι τέτοιο". Έτσι δεν θα λυθεί το πρόβλημα. Είδαμε ότι οι χλιαρές αντιδράσεις δεν έχουν αποτέλεσμα... το είδαμε στο θέμα της ΔΕΗ, του ΟΤΕ, της ΔΟΥ.. όλες οι υπηρεσίες έκλεισαν την ίδια στιγμή που κάποιοι διατυμπάνιζαν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα και ότι έχουν λάβει σχετικές "διαβεβαιώσεις".

Εάν οι ίδιοι οι Αντικυθήριοι δεν πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, η Ιστορία θα σταθεί αμείλικτη και άκρως αυστηρή απέναντί μας. 


Καλή Νέα Χρονιά σε όλους!

Στράτος Χαρχαλάκης
Πρόεδρος Επιτροπής Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων και Αντικυθήρων (ΝΠΔΔ)


Πηγή: Στράτος Χαρχαλάκης (facebook.com)

1 σχόλιο:

  1. Κύριε Χαρχαλάκη ,προσυπογράφω κάθε ενέργεια σας, και στηρίζω την ενέργεια σας αυτή, με την ιδιότητα μου ως έμπορος, και μόνιμος κάτοικος Κυθήρων, και θέτω στην διαθεσή σας την έμπρακτη στήριξη μου, αναλαμβάνοντας με την συμμετοχή μου, το κόστος που θα μου προκύψη αναλογικά και εύχομαι να ακολουθήσουν και αλλοι το παράδειγμα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή