Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Η ΈΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΚΥΘΗΡΑ-ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ: ΡΕΠΟΡΤΑΖ-VIDEO-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Κυθήρων, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 6/12 στις 2 το μεσημέρι. Κυρίαρχο θέμα ήταν το μέλλον της άγονης γραμμής Πειραιάς-Κύθηρα-Αντικύθηρα-Κρήτης, μετά την φημολογία ότι πρόκειται να καταργηθεί για οικονομικούς λόγους.
Σε ακόμα μια συνεδρίαση και δει με ένα τόσο σημαντικό θέμα, αρνητικοί πρωταγωνιστές ήταν πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι που έλαμψαν δια της απουσίας τους. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως η συνεδρίαση έγινε με την ελάχιστη πλειοψηφία των 9 παρόντων συμβούλων.
Αντίθετα σημαντικό ήταν το ενδιαφέρον και η παρουσία εκπροσώπων φορέων και επαγγελματιών του νησιού που παρέστησαν στη συνεδρίαση και κατέθεσαν τη γνώμη τους.
Το παρών έδωσαν επίσης και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυθήρων και Αντικυθήρων Σεραφείμ αλλά και ο πρόεδρος της Επιτροπής Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Στράτος Χαρχαλάκης.
Στη διάρκεια της συνεδρίασης έγινε μια εποικοδομητική συζήτηση ωστόσο προς το τέλος της, σε επικοινωνία που είχε ο Δήμαρχος κ. Κουκούλης με τον Αντιδήμαρχο κ. Πρωτοψάλτη, του έγινε γνωστό και εν συνεχεία ενημέρωσε και το συμβούλιο, πως η εταιρεία Lane Sea Lines έχει καταθέσει έτοιμα αποδρομολόγησης του Ε/Γ-Ο/Γ Βιτσέντζος Κορνάρος λόγω οικονομικών προβλημάτων, κάτι που βρίσκει σύμφωνο και το Υπουργείο καθώς θεωρεί ασύμφορη για το δημόσιο την υπάρχουσα σύμβαση.
Η αλήθεια είναι βέβαια πως επίσημα δεν έχει τοποθετηθεί ακόμα ούτε η εταιρεία αλλά ούτε και το Υπουργείο για τις προθέσεις τους, γεγονός που παρατείνει την αγωνία των κατοίκων των δυο νησιών που ζουν σε μια αβεβαιότητα.
Ο Δήμος Κυθήρων, οι τοπικές κοινότητες και φορείς, τα σωματεία, οι επαγγελματίες αλλά και οι κάτοικοι ήρθε οι ώρα να δράσουμε οργανωμένα, έντονα και με ομοψυχία.
Βάζουμε τέρμα στις εκπτώσεις των δικαιωμάτων μας, βάζουμε τέλος σε όλες τις εξελίξεις που οδηγούν τα νησιά μας σε μεγαλύτερη απομόνωση και κοινωνικοοικονικικό σπαραγμό.
Ακολουθούν χαρακτηριστικές φωτογραφίες από την συνεδρίαση καθώς και ολόκληρο το video για να την παρακολουθήσετε:









και το video της συνεδρίασης:


Κέιμενο - Επιμέλεια: Παναγιώτης Μπαχτής
Φωτογραφίες - Video: Βαλέριος Καλοκαιρινός - PHOTOCERIGO

1 σχόλιο:

  1. σε μια εκτακτη συνεδριαση του Δημου Κυθηρων, για το μεγαλο προβλημα της συγκοινωνιας που δημιουργηθηκε, ελαμψαν δια της απουσιας τους οι δημοτικοι συμβουλοι, τοσο απο την συμπολιτευση οσο και απο την αντιπολιτευση. Και μονο 4 απο την συμπολιτευση και 5 της αντιπολιτευσης. μπραβο σε ολους. σιγουρα το θεμα θα λυθη απο μονο του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή