Κυριακή 4 Μαΐου 2014

ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗΣ - ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ

Αγαπητές Συμπατριώτισες 
Αγαπητοί Συμπατριώτες, 
Κυθήριοι καί Αντικυθήριοι.

Σε λίγες μέρες καλούμεθα να εκλέξουμε τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο γιά την επόμενη πενταετία.

Για πρώτη φορά οι δημοτικές έκλογες γίνονται Μάιο, γιά πρώτη φορά η θητεία θα είναι πέντε χρόνια, για πρώτη φορά την Δημοτική Αρχή, διεκδικούν τέσσερις παρατάξεις!

Για μιά ακόμη φορά και εγώ, έχω το θάρρος να ζητήσω την ψήφο σας.
Και λέω έχω το θάρρος, γιατί είμαι για δύο θητείες Αντιδήμαρχος, έχω επίγνωση, όσο κανείς άλλος νομίζω,  των προβλημάτων, των δυσκολιών, αλλά και των ευκαιριών που έχουμε μπροστά μας.
Δεν θα ισχυριστώ ότι τα κάναμε όλα τέλεια, την θητεία που στο τέλος Αυγούστου ολοκληρώνεται.
Περνάμε την δυσκολότερη περίοδο της σύγχρονης Ιστορίας μας, ως χώρα, βλέπουμε γύρω μας να συμβαίνουν γεγονότα πού άλλοτε δεν μπορούσαμε ούτε να τα φανταστούμε.
Ιδιωτικές επενδύσεις έχουν εξαφανιστεί και άλλοι κρατικοί  φορείς δεν μπόρεσαν να  κάνουν απολύτως τίποτα, στο νησί μας, τα τελευταία χρόνια.
Ακούω παράπονα ότι δεν έγιναν πολλά  πράγματα στην διάρκεια της δεύτερης θητείας μας και σε ένα βαθμό έχουν δίκιο.
 Ορισμένα τεχνικά  έργα, χρήσιμα για τους πολίτες, δεν υλοποιήθηκαν, αν και αυτό ήταν στόχος μας,  όμως αυτές είναι οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης.
Παρ' όλα ταύτα έγιναν  σημαντικά πράγματα που ίσως δεν φαίνονται.
Το 2011 με την εφαρμογή του Καλλικράτη είχαμε ουσιαστικά ένα νέο Δήμο, με εντελώς διαφορετική λειτουργία. Ο χρόνος των αλλαγών και της προσαρμογής στα νέα δεδομένα κράτησε ολόκληρη την θητεία των τριάμισι χρόνων.
Το αποτέλεσμα θετικό, ο Δήμος στέκεται διοικητικά και οικονομικά άριστα, ολοκλήρωσε όλα τα έργα που είχε προγραμματίσει. Έχει τα χρήματα για να υλοποιήσει αυτά που προβλέπονται στον προϋπολογισμό του 2014 και είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του. Σήμερα δεν προγραμματίζεις έργα, χωρίς να έχεις εξασφαλίσει την χρηματοδότηση.
Ο Δήμος μας έχει  προετοιμάσει καί έχει υποβάλει αιτήματα για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ σημαντικών έργων υποδομής, τα οποία θα δούμε να υλοποιούνται το επόμενο διάστημα.
Ο Δήμος μας απέκτησε φωνή, στα θέματα της ακτοπλοϊκής εξυπηρέτησης των νησιών μας, όλοι αναγνωρίζουν ότι, έχουμε  από το 2007 και μετά, την καλύτερη ακτοπλοϊκή συγκοινωνία στα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα.
Αναβαθμίστηκε η αεροπορική σύνδεση Κυθήρων- Αθήνας με την προσθήκη 374 θέσεων εβδομαδιαίως ανά κατεύθυνση, με 6 πτήσεις τον χειμώνα και 8 πτήσεις εβδομαδιαίως την θερινή περίοδο.
Συνδεθήκαμε αεροπορικώς με τα Επτάνησα και την Κρήτη 12 μήνες τον χρόνο, ενώ περιοδικά έχουμε πτήσεις από Θεσσαλονίκη.
Εκτός από την πτήση charters της Ολανδίας προστέθηκε μία ακόμη από την Δανία, τριπλασιάζοντας  έτσι τους Ευρωπαίους τουρίστες που επισκέπτονται το νησί μας για 6 μήνες!

Κατασκευάσθηκε και λειτουργεί νέο Νοσοκομείο, αναβαθμίζοντας της υπηρεσίες υγείας στο νησί μας.
Αυτά δεν έγιναν τυχαία,  έγιναν με σχεδιασμό και πολύ δουλειά.
Ακούμε υποσχέσεις καθημερινά για τον εντυπωσιασμό του εκλογικού σώματος, εγώ δεν το έκανα μέχρι σήμερα,ούτε πρόκειται να το κάνω και τώρα,  δεν θα συμφωνήσω να συμπεριληφθούν  στο πρόγραμμα του συνδιασμού μας θέματα τα οποία είναι αδύνατο να πραγματοποιηθούν. 
Αμφιβάλλω αν και αυτοί που γράφουν τα προγράμματα των Συνδυασμών πιστεύουν αυτά που γράφουν, αναλώνονται σε καταγραφή  στοιχείων και αριθμών, μόνο για λόγους εντυπωσιασμού.
Είχα προτείνει να πρωτοτυπήσουμε στο νησί μας, να κάνουμε ένα ψηφοδέλτιο όλοι μαζί, όσοι είμαστε διατεθειμένοι να δουλέψουμε για τα κοινά μας προβλήματα, δεν υιοθετήθηκε όμως η πρόταση.

Για όλους τους παραπάνω λόγους αποφάσισα να συστρατευθώ, με παλαιούς έμπειρους συνεργάτες, αλλά και νέους, με φρέσκιες ιδέες, με όρεξη για δουλειά, σε ένα ψηφοδέλτιο πλήρως αναναιωμένο, με νέα παιδιά έτοιμα να καθήσουν δίπλα μας, να μας διαδεχθούν.

Επικεφαλής της νέας προσπάθειας για μια ακόμη φορά θα είναι ο Δήμαρχος, ο Θόδωρος Κουκούλης.
Η παρουσία του εγγυάται, την σοβαρή εκπροσώπηση του Δήμου μας, την ίση  μεταχείριση των Δημοτών, την ομαλή πορεία του τόπου.

Συμπατριώτισες Συμπατριώτες, 
Ζητώ  ισχυρή αναναίωση της εμπιστοσύνης σας.
Δεν υπάρχουν περιθώρια πειραματισμών. Τις ανεύθυνες υποσχέσεις, τα ευχάριστα λόγια, τα πληρώσαμε ακριβά ως χώρα.
Ζητώ να μου δώσετε την δυνατότητα να συνεχίσω να αγωνίζομαι για την αντιμετώπιση των καθημερινών σας προβλημάτων, να συνεχίσω να εργάζομαι για τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα, όπως το έκανα τα επτά τελευταία χρόνια!

Μιχάλης Δ. Πρωτοψάλτης 
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου