Τρίτη, 6 Οκτωβρίου 2015

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 5.10.2015

Δεκτός από την Α.Ε. τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπιο Παυλόπουλο έγινε ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Στράτος Χαρχαλάκης το πρωί της Δευτέρας 5/10. Η συνάντηση έγινε στο Προεδρικό Μέγαρο και είχε αντικείμενο την ενημέρωση του κ. Προέδρου για τα εγκαίνια της περιοδικής έκθεσης του Μουσείου Αρχαιοτήτων της Βασιλείας για το Ναυάγιο των Αντικυθήρων, οι νέες έρευνες στο οποίο τελούν από τον περασμένο Μάρτιο υπό την υψηλή αιγίδα του κ. Παυλόπουλου. 

Ο κ. Δήμαρχος ενημέρωσε διεξοδικά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την επίσκεψη της ελληνικής αντιπροσωπείας στη Ελβετία, για την υποδοχή και τη φιλοξενία από τις Αρχές του Καντονιού της Βασιλείας και για την τελετή των εγκαινίων στο Μουσείο Αρχαιοτήτων, η οποία καλύφθηκε δημοσιογραφικά από πολλά μέσα ενημέρωσης σε όλη την Ευρώπη προβάλλοντας θετικά την Ελλάδα και τα νησιά μας. Παράλληλα του παρέδωσε όλο το υλικό της έκθεσης και τις ειδικές εκδόσεις που έγιναν στα Γερμανικά και τα Γαλλικά, ενώ του μετέφερε τις ευχές του Έλληνα Πρέσβη στη Βέρνη κ. Μάνεση καθώς και του Διευθυντή του Μουσείου Αρχαιοτήτων της Βασιλείας κ. Bignasca.

Το ενδιαφέρον του κ. Προέδρου για τις νέες έρευνες στο Ναυάγιο των Αντικυθήρων είναι έντονο, αφού εκτός από την παροχή της αιγίδας Του σε αυτές, ο κ. Παυλόπουλος επισκέφθηκε μετά από πρόσκληση του Δημάρχου τα ακριτικά Αντικύθηρα στις 21/5/2015 (η πρώτη επίσκεψη του Αρχηγού του Κράτους στο μικρό νησί) και έτυχε αναλυτικής ενημέρωσης από τη διεθνή επιστημονική ομάδα έρευνας του Ναυαγίου. 
Όπως ανακοίνωσε πρόσφατα το Υπουργείο Πολιτισμού, κατά την έρευνα του Σεπτεμβρίου 2015 ανελκύστηκαν περισσότερα από 50 αρχαία αντικείμενα, ενώ η ομάδα έρευνας είναι αισιόδοξη ότι ο βυθός των Αντικυθήρων κρύβει ακόμα σημαντικές αρχαιότητες και έργα τέχνης που δεν είχαν εντοπιστεί από τις μέχρι σήμερα έρευνες. Ο κ. Πρόεδρος ευχαρίστησε το Δήμαρχο για την ενημέρωση και δήλωσε ότι παρακολουθεί στενά τις νέες έρευνες στο Ναυάγιο των Αντικυθήρων τις οποίες με παλαιότερη δήλωσή Του έχει χαρακτηρίσει "πρόδηλης εθνικής σημασίας". 
Τέλος ο κ. Πρόεδρος ζήτησε να ενημερωθεί για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νησιώτες μας κατά το χειμώνα, ιδίως για τη ζωή στα Αντικύθηρα των 25 κατοίκων, δηλώνοντας την πρόθεσή του να παρέμβει για την επίλυσή τους στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, όντας και ο ίδιος εξαίρετος γνώστης των ειδικών ζητημάτων των νησιωτικών περιοχών.

Πηγή: kythira.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου