Τρίτη, 14 Ιουνίου 2016

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΧΕΙΜΕΡΙΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΚΥΘΗΡΑΪΚΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ 11/6

Ολοκληρώθηκαν και φέτος οι χειμερινές δραστηριότητες της Κυθηραϊκής Αδελφότητας Πειραιώς, με μια όμορφη ''βεγγέρα'' το βράδυ του Σαββάτου 11/6.
Η βραδιά ξεκίνησε με τα παιδιά του μικρού (ηλικιακά) μουσικού τμήματος της Κυθηραϊκής Αδελφότητας να μας παρουσιάζουν, υπο τις οδηγίες του δασκάλου τους κ. Μανώλη Στάθη, δείγμα της δουλειάς που γίνεται στα μαθήματα όλο το χρόνο.
Να υπενθυμίσουμε πως τα μαθήματα μουσικής όπως και χορού παρέχονται δωρεάν από την Κυθηραϊκή Αδελφότητα, δίνοντας την ευκαιρία σε τσιριγωτάκια μικρότερης αλλά και μεγαλύτερης ηλικίας να γνωρίσουν και να μάθουν τα παραδοσιακά όργανα των Κυθήρων (λαούτο και βιολί), αλλά και σύγχρονα όργανα (κιθάρα και αρμόνιο).
Στη συνέχεια το τμήμα κυριών της Αδελφότητας είχε επιμεληθεί, εξαιρετικά όπως πάντα, το γεύμα που προσφέρθηκε στους παρευρισκομένους. Οι χειροποίητες δημιουργίες έκλεψαν γι' ακόμη μια φορά την παράσταση!
Φυσικά βεγγέρα χωρίς τραγούδι και χορό δεν γίνεται, έτσι έκλεισε όμορφα η βραδιά αλλά και η σεζόν.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και παιδιά από την Ένωση Νεολαίας Κυθήρων ''ΠΟΡΦΥΡΙΣ'', που στεγάζεται αφιλοκερδώς, σε χώρο της Κυθηραϊκής Αδελφότητας Πειραιά.
Μέσα στο καλοκαίρι θα υπάρξουν κάποιες δράσεις της Κυθηραϊκής Αδελφότητας στα Κύθηρα, που θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα.
ο κ. Μανώλης Στάθης, δάσκαλος των μουσικών τμημάτων της Κυθηραϊκής Αδελφότητας Πειραιά
οι μικροί μαθητές εν δράσει!

Ο Πρόεδρος της Κυθηραϊκής Αδελφότητας κ. Βρεττός Κυπριώτης μοιράζει αναμνηστικά δώρα στα παιδιά 


Κείμενο - επιμέλεια δημοσίευσης: Παναγιώτης Μπαχτής
Φωτογραφίες: TSIRIGO FM 105,6
Πηγή: TSIRIGO FM 105,6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου