Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

ΣΤΗΝ ''ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΑΕ'' ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΚΥΘΗΡΩΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΛΛΑ 22 ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ

Μετά τα δεκατέσσερα αεροδρόμια που αποκρατικοποιήθηκαν πρόσφατα, φαίνεται πως παίρνουν σειρά ακόμα 23 περιφερειακά αεροδρόμια (μέσα σε αυτά και των Κυθήρων) για να ενταχθούν στο χαρτοφυλάκιο της ''Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας ΑΕ''.
Την Δευτέρα 13.6.2016 αναρτήθηκε στο site του ΤΑΙΠΕΔ σχετική ανακοίνωση ενδιαφέροντος, όπως μπορείτε να δείτε στις εικόνες που ακολουθούν,  για πρόσληψη Συμβούλου που θα αναλάβει την καταγραφή και αξιολόγηση των δεδομένων και των υποδομών των αεροδρομίων αυτών, αλλά παράλληλα θα καταθέσει και προτάσεις σχετικές με την περαιτέρω αξιοποίησή τους. Με την ανακοίνωση αυτή φαινόταν πως υπάρχει πρόθεση τα αεροδρόμια να αξιοποιηθούν από το ΤΑΙΠΕΔ.




αναλυτικά το κείμενο που υπήρχε σε επισυναπτόμενο link της παραπάνω ανάρτησης:




Ωστόσο το βράδυ της ίδιας ημέρας, αναρτήθηκε μια νέα διευκρινιστική ανακοίνωση για το θέμα των περιφερειακών αεροδρομίων, που ξεκαθαρίζει πως τα 23 αεροδρόμια δεν θα αξιοποιηθούν από το ΤΑΙΠΕΔ αλλά θα μεταφερθούν στην ''Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας ΑΕ'' και η πρόσληψη του Συμβούλου εξυπηρετεί την προετοιμασία για την μετάβασή τους στο νέο Ταμείο τον Σεπτέμβριο.
Αναλυτικά η διευκρινιστική ανακοίνωση από το ΤΑΙΠΕΔ:



Προς το παρόν θα περιμένουμε τις προτάσεις του Συμβούλου που θα οριστεί και τις προθέσεις του νέου Ταμείου σχετικά με την αξιοποίηση των 23 περιφερειακών αεροδρομίων που αφορά άμεσα και την περιοχή μας. 
Μην ξεχνάμε όμως οτι πριν από λίγο διάστημα υπεγράφη η σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και της Επιτροπής Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων - Αντικυθήρων για την προμελέτη επέκτασης του διαδρόμου προσγείωσης, που περιλαμβάνει και την παραχώρηση εκτάσεων της Εγχωρίου Περιουσίας. Γι' αυτό πρέπει να ερευνηθεί από το νέο Δ.Σ. της Επιτροπής, η δυνατότητα συμμετοχής στο μελλοντικό ιδιοκτησιακό καθεστώς του αεροδρομίου Κυθήρων (σε περίπτωση αποκρατικοποίησης του), κάτι το οποίο πρότεινε και ο Δημοτικός Σύμβουλος της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Μανώλης Χάρος, προκειμένου η τοπική κοινωνία να έχει και λόγο αλλά και οφέλη από την ενδεχόμενη αξιοποίηση του αεροδρομίου από το κράτος.

Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Μπαχτής -TSIRIGO FM 105,6
Πηγή: hradf.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου