Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

ΔΙΚΤΥΟ ΛΑΚΩΝΙΑΣ - ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ, ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΚΑΒΟΜΑΛΙΑ & ΚΟΥΛΕΝΤΙΑ

Σήμερα, 9 Ιουλίου, τέθηκαν σε προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μονεμβασίας δύο κρίσιμα ζητήματα:
α) κατόπιν αιτήματος της Ομοσπονδίας των Βατικιώτικων Συλλόγων στην Αττική, τέθηκε υπόψιν του Δημάρχου και των δημοτικών συμβούλων η πρόσφατη συνάντηση της Ομοσπονδίας με τον υπουργό Περιβάλλοντος, Πάνο Σκουρλέτη, και τον Πρόεδρο του ΑΔΜΗΕ, Μανώλη Κορωνιωτάκη, και τα αποτελέσματά της, αναφορικά με την εγκατάσταση εναερίου δικτύου με πυλώνες υψηλής τάσης κατά μήκος της χερσονήσου του Μαλέα. Επίσης, τέθηκε υπόψιν του Δημοτικού Συμβουλίου το κείμενο με τις υπογραφές των συλλόγων και φορέων που αντιδρούν στην εγκατάσταση αυτή.
β) συζητήθηκε επίσης το αίτημα της εταιρείας αιολικών WRE, η οποία εμφανίστηκε στην περιοχή των Κουλεντίων, μετά από 15 χρόνια, κάνοντας μετρήσεις προκειμένου να εγκαταστήσει ανεμομετρητή για ανεμογεννήτριες.
Το ζήτημα των πυλώνων στη χερσόνησο του Μαλέα, βάσει και του αιτήματος της Ομοσπονδίας, το έθεσαν σε προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση τόσο ο Στάθης Βελιώτης από τη μείζονα αντιπολίτευση όσο και η Ελένη Αναγνωστοπούλου από την ελάσσονα αντιπολίτευση, τονίζοντας ότι θα πρέπει να υπάρξει άμεσα απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, δεδομένου ότι η δημόσια διαβούλευση λήγει στις 17 Ιουνίου.

Ο Δήμαρχος Μονεμβασίας, Ηρακλής Τριχείλης, αφού ξεκαθάρισε πως η πάγια θέση του Δήμου είναι ενάντια στη μαζική εγκατάσταση ανεμογεννητριών κι αφού προχώρησε στη διαπίστωση ότι ενδεχομένως η σχεδιαζόμενη εγκατάσταση του δικτύου του ΑΔΜΗΕ "ανοίξει την όρεξη" πολλών εταιρειών αιολικών για εγκατάσταση ανεμογεννητριών στον Δήμο, εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία του γι' αυτό, δεσμεύθηκε, μαζί με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Αβδούλο, για τη σύγκληση ΑΜΕΣΑ νέου Συμβουλίου, με πρώτο ή ΜΟΝΟ θέμα την πολιτική του Δήμου Μονεμβασίας απέναντι στο σοβαρότατο αυτό ζήτημα.

Πηγή: Δίκτυο Λακωνίας (facebook)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου