Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

''THE SOUNDS OF KYTHERA'' - ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟΥΣ ΉΧΟΥΣ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ

Εγκαινιάσαμε στο Αεροδρόμιο Κυθήρων την εφαρμογή του πρωτοποριακού προγράμματος “The Sound of Kythera” (Ήχοι των Κυθήρων). Στο πρόγραμμα αυτό συμμετείχαν μαζί με τον εμπνευστή του Διονύση Ανεμογιάννη 13 μαθητές από το Λύκειο Κυθήρων.
Επειδή και εγώ ήμουν μέλος αυτής της ομάδας θέλω να πω πως η εμπειρία μου ήταν μοναδική. Σε μιά εποχή που όλοι μας ξοδεύουμε πολύ χρόνο μπροστά στην εικόνα, η αίσθηση που αποκτήσαμε ακούγοντας εκατοντάδες ήχους του νησιού, μας έδωσε την ευκαιρία να εκτιμήσουμε και να αγαπήσουμε περισσότερο τον τόπο μας. Γυρίζοντας όλο το νησί για να καταγράψουμε κάθε είδους ήχο (τρεχούμενο νερό, αέρα, πουλιά, καμπάνες) μπορέσαμε να ζήσουμε το τρόπο ζωής των Κυθηρίων της μεγαλύτερης από μας γενιάς και να δώσουμε επίσης την ευκαιρία στους επισκέπτες των Κυθήρων να γνωρίσουν και αυτοί με επίσης διαφορετικό τρόπο τις ομορφιές του νησιού μας. Το ταξίδι της καταγραφής των ήχων των Κυθήρων θα συνεχιστεί.
Έτσι όσοι έλθουν φέτος στο νησί, μαζί με την ομορφιά (εικόνα) και τον ήχο του The Sound of Kythera θα γνωρίσουν ολοκληρωτικά το μαγευτικό νησί της Αφροδίτης.




Γιώργος Θ. Κουκούλης (facebook)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου