Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2016

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 9.11.2016

Λύθηκε οριστικά το πρόβλημα εργασιακής ομηρίας των υπαλλήλων ανταποδοτικών υπηρεσιών του Δήμου μας
Με το ΦΕΚ 324/Γ/24-05-2011 διορίστηκαν σε κενές οργανικές θέσεις του Δήμου Κυθήρων 10 υπάλληλοι ανταποδοτικών υπηρεσιών σύμφωνα με σχετική προκήρυξη κάλυψης θέσεων που είχε δημοσιευτεί το 2009. Συγκεκριμένα διορίστηκαν:
- 1 υπάλληλος κλάδου ΔΕ24 Ηλεκτρολόγων (Αθανασιάδης Εμμανουήλ)
- 4 υπάλληλοι κλάδου ΔΕ29 Οδηγών (Μεγαλοοικονόμου Ευάγγελος, Βαΐτσης Κων/νος, Καγκαράς Αθανάσιος και Χατζής Θεόδωρος)
- 2 υπάλληλοι του κλάδου ΔΕ30 Υδραυλικών (Παντελιάδης Γεώργιος, Ανδριόπουλος Βασίλειος)
- 3 υπάλληλοι του κλάδου ΥΕ16 Εργατών Καθαριότητας (Μεγαλοκονόμος Ιερώνυμος, Κασιμάτης Θεόδωρος, Χορνόβα Θωμαή)
Ωστόσο, αμέσως μετά την έγκριση του πίνακα διοριστέων από το ΑΣΕΠ και την δημοσίευσή του σε ΦΕΚ εκδόθηκαν οι μνημονιακοί νόμοι με τους οποίους απαγορεύθηκε πλήρως κάθε μόνιμος διορισμός στο Δημόσιο, με αποτέλεσμα από το 2009 μέχρι σήμερα, οι 5 από τους ανωτέρω 10 υπαλλήλους, να υπηρετούν στο Δήμο με καθεστώς ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, δηλαδή να βρίσκονται σε εργασιακή ομηρία, μη γνωρίζοντας το εργασιακό τους μέλλον. Για τους υπόλοιπους 5 υπαλλήλους, δεν έγινε πρόσληψη ούτε με τη διαδικασία του ορισμένου χρόνου. 
Το πρόβλημα αυτό αντιμετώπισαν πάρα πολλοί Δήμοι στη Χώρα και μετά από διαρκείς και συντονισμένες ενέργειες των Δημοτικών Αρχών και των συλλογικών τους οργάνων (ΠΕΔ και ΚΕΔΕ) ψηφίστηκε το άρθρο 7 του Ν. 4368/2016 που έδωσε μετά από σχεδόν 7 χρόνια αναμονής, το δικαίωμα στους υπαλλήλους αυτούς να μονιμοποιηθούν στους Δήμους, σύμφωνα με την αρχική προκήρυξη ΑΣΕΠ του 2009. 
Ο Δήμος μας ολοκληρώνει σταδιακά τις διαδικασίες μόνιμης πρόσληψης των ανωτέρω υπαλλήλων και ήδη δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η μόνιμη πρόσληψη (αναδρομικά από το 2009) του πρώτου εξ αυτών, ενώ θα ακολουθήσουν άμεσα και οι δημοσιεύσεις προσλήψεων των υπολοίπων 4 που ήδη υπηρετούν στο Δήμο μας. 
Παράλληλα καταβάλλεται τεράστια προσπάθεια προκειμένου να καλυφθούν και οι υπόλοιπες 5 θέσεις, είτε με τους αρχικώς επιτυχόντες του ΑΣΕΠ, είτε με τους επιλαχόντες, καθώς μετά την παρέλευση τόσων ετών ήδη ορισμένοι εκ των αρχικά επιτυχόντων δήλωσαν ότι δεν ενδιαφέρονται πλέον για τη θέση. 
Η Δημοτική μας Αρχή είχε υποσχεθεί προεκλογικά ότι θα πίεζε με κάθε τρόπο για την επίλυση του σοβαρού αυτού προβλήματος εργασιακής ομηρίας των επιτυχόντων του ΑΣΕΠ του 2009. Μαζί με άλλους Δήμους και με την ΚΕΔΕ θέσαμε το θέμα συλλογικά και στη σωστή του βάση και η Κυβέρνηση εισάκουσε το αίτημά μας, επιλύοντας οριστικά μια σοβαρότατη νομική και εργασιακή εκκρεμότητα πολλών Δήμων της Χώρας. 

Μόλις ολοκληρωθεί η δημοσίευση και των υπολοίπων μονιμοποιήσεων στο ΦΕΚ, θα λάβει χώρα η ορκωμοσία των υπαλλήλων ενώπιον του Δημάρχου.

Πηγή: kythira.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου