Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2016

Η ΣΠΑΡΤΗ ΓΙΟΡΤΑΣΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΟΥΧΟ ΤΗΣ ΌΣΙΟ ΝΙΚΩΝΑ

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου, έλαβαν χώρα στη Σπάρτη, οι θρησκευτικές εκδηλώσεις για τη γιορτή του πολιούχου και προστάτη της πόλης Οσίου Νίκωνος του Μετανοείτε.
Ο αρχιεπίσκοπος έφθασε στη λακωνική πρωτεύουσα το απόγευμα της Παρασκευής 25 Νοεμβρίου και χοροστάτησε στον πανηγυρικό εσπερινό στον εορτάζοντα ναό, συγχοροστατούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου, Κυθήρων κ. Σεραφείμ, Φωκίδος κ. Θεοκτίστου και του σεπτού ποιμενάρχη μας κ. Ευσταθίου. Ο Αρχιεπίσκοπος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στο βίο και τις αρετές του Αγίου, προτρέποντας τους πιστούς να παραδειγματιστούν από αυτές.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Ιερώνυμος αναφέρθηκε στις σχέσεις Πολιτείας - Εκκλησίας, τονίζοντας πως η εκκλησία δεν έχει επιθυμία, ούτε βλέψεις για εξουσία, όμως οφείλει να προστατεύει το λαό.
Με το πέρας του Εσπερινού ο Μητροπολίτης Ευστάθιος απένειμε στον Μακαριώτατο το Σταυρό της χιλιετηρίδος του Αγίου Νίκωνος και τον ευχαρίστησε θερμά για την αποδοχή της προσκλήσεώς του να παραστεί στον εορτασμό.
Τις ευχαριστίες του προς τον αρχιεπίσκοπο και  τους μητροπολίτες που συμμετείχαν στην εορτή του προστάτη της Σπάρτης, επανέλαβε ο σεβασμιώτατος κ. Ευστάθιος και μετά το τέλος της πολυαρχιερατικής θείας λειτουργίας το πρωί του Σαββάτου, στον κατάμεστο από κόσμο ναό.
Αν και υπήρξαν φόβοι ότι ο βροχερός καιρός θα εμποδίσει την καθιερωμένη λιτάνευση της ιεράς εικόνας του Αγίου, η βροχή κόπασε και η λιτανεία έγινε κανονικά με τη συμμετοχή αρχών και πλήθους κόσμου.Πηγή: apela.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου