Σάββατο, 5 Νοεμβρίου 2016

ΑΝΘΡΩΠΟΚΥΝΗΓΗΤΟ ΣΤΑ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟ ΔΙΑΚΙΝΗΤΩΝ

Συνέχεια και μάλιστα αρκετά σοβαρή φαίνεται πως έχει ο εντοπισμός των εξήντα έξι μεταναστών που ναυάγησαν την περασμένη Δευτέρα 31/10 στα Αντικύθηρα (βλ. εδώ), καθώς νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως οι διακινητές παρέμειναν κρυμμένοι ολόκληρη την εβδομάδα στο νησί, προσπαθώντας να ξεφύγουν χωρίς να πέσουν στα χέρια των αρχών.
Την Παρασκευή 4/11 κάτοικοι των Αντικυθήρων είδαν τυχαία σε ύψωμα του νησιού, δύο άνδρες που φέρεται να είναι οι διακινητές οι οποίοι κρύβονταν. Μάλιστα οι αρχές αναφέρουν πως πρόκειται για δύο άνδρες Ουκρανικής καταγωγής, οι οποίοι μάλιστα δεν αποκλείεται να είναι και οπλισμένοι, χωρίς αυτό να επιβεβαιώνεται ακόμα.
Αμέσως σήμανε συναγερμός στις αρχές και το απόγευμα της ίδιας ημέρας το πλωτό του Λιμενικού από την Νεάπολη Βοιών έσπευσε στο νησί. Την ώρα που προσέγγιζε το λιμάνι των Αντικυθήρων εντόπισε ιστιοπλοϊκό σκάφος που αρχικά έφερε σημαία Τουρκίας και στη συνέχεια μόλις είδε το σκάφος του λιμενικού, ανέβασε σημαία των Η.Π.Α.. Οι αρχές ακινητοποίησαν το σκάφος και συνέλαβαν τους δύο επιβαίνοντες σε αυτό, άνδρες Τουρκικής καταγωγής οι οποίοι φέρονται να είναι συνεργοί των διακινητών κι έπλευσαν στο νησί με το συγκεκριμένο σκάφος για να τους παραλάβουν.
Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στη Νεάπολη Βοιών όπου και κρατούνται.
Ωστόσο με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζονται οι έρευνες για των εντοπισμό των δύο φερόμενων διακινητών στα Αντικύθηρα, χωρίς ακόμα να υπάρξει αποτέλεσμα.
Στις επιχειρήσεις συμμετέχουν δέκα άνδρες από το Αστυνομικό Τμήμα Κυθήρων κι από την Αστυνομική Διεύθυνση Λακωνίας με επικεφαλής τον Διοικητή Υπαστυνόμο Β' κ. Δημήτρη Τιακούδα καθώς και δέκα άνδρες του Λιμενικού Σώματος με δύο σκάφη (ένα από τη Νεάπολη κι ένα από την Κρήτη).
Οι έρευνες αναμένεται να κορυφωθούν αύριο Κυριακή 6/11 με τη συνδρομή κατά πάσα πιθανότητα και εναέριων μέσων.
Για ότι νεότερο θα επανέλθουμε.

Ακολουθούν χαρακτηριστικές φωτογραφίες από το Λιμάνι των Αντικυθήρων με το ιστιοπλοϊκό σκάφος των δύο Τούρκων κι ένα πλωτό του Λιμενικού που συμμετέχει στις έρευνες.
Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Μπαχτής - TSIRIGO FM 105,6
Φωτογραφίες: Ανδρέας Χαρχαλάκης (facebook)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου