Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2016

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΚΥΘΗΡΑΪΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ''GREEK TOURISM EXPO 2016'' (ΡΕΠΟΡΤΑΖ-VIDEO-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Δυναμικά συμμετείχε ο Δήμος Κυθήρων στην 3η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού της Αθήνας "Greek Tourism Expo 2016" που έγινε από 25-27 Νοεμβρίου στην Αθήνα.
Στην έκθεση συμμετείχαν πολλοί tour operators και επαγγελματίες του τουρισμού, ενώ η διοργάνωση διακρίθηκε κυρίως για τις πολλές B2B συναντήσεις με πράκτορες του εξωτερικού.
Ο Δήμος μας εκπροσωπήθηκε από τον Δήμαρχο κ. Χαρχαλάκη, τον Πρόεδρο της Τουριστικής Επιτροπής κ. Κορώνη, τον αρμόδιο υπάλληλο κ. Γιαννιώτη, μέλη της Τουριστικής Επιτροπής και επαγγελματίες του τουρισμού.
Κατά την πρώτη ημέρα λειτουργίας της έκθεσης, το περίπτερο του Δήμου μας επισκέφθηκε η Υπουργός Τουρισμού κα. Έλενα Κουντουρά με τον Γ.Γ. του Ε.Ο.Τ. κ. Τρυφωνόπουλο, που ήταν ενήμεροι για την μεγάλη αύξηση της επισκεψιμότητας στα Κύθηρα κατά το 2016 και συνεχάρησαν τη Δημοτική Αρχή για την πολιτική προβολής και εξωστρέφειας που εφαρμόζει τα τελευταία 2 χρόνια και η οποία βρίσκεται σε απόλυτη ταύτιση με τις εθνικές πολιτικές στον τουρισμό.
Παράλληλα, η Υπουργός έδωσε ιδιαίτερη βάση στην προώθηση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, ενώ δήλωσε ότι η στόχευση στις αγορές της Κεντρικής Ευρώπης είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, καθώς το κοινό αυτό είναι σε θέση να διευρύνει τη σεζόν σε νησιά όπως τα Κύθηρα, υπό το στοιχείο της ποιότητας και του τουρισμού υψηλών εισοδημάτων.
Ήδη ο Δήμος μας προετοιμάζεται για τη συμμετοχή του στις Διεθνείς Τουριστικές Εκθέσεις της Βιέννης και της Ζυρίχης τον Ιανουάριο, όπου θα διανείμει το νέο του υλικό, το οποίο μέχρι σήμερα μόνο θετικά σχόλια έχει αποσπάσει, και θα πραγματοποιήσει πολλές B2B συναντήσεις.

Στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού "Greek Tourism Expo 2016" που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα 25-27 Νοεμβρίου βρέθηκε η κάμερα του TSIRIGOTV.GR.
Οι απεσταλμένοι μας Βαλέριος και Χρήστος Καλοκαιρινός επισκέφθηκαν το περίπτερο του Δήμου Κυθήρων και συζήτησαν με τους συμμετέχοντες εκπροσώπους της Τουριστικής επιτροπής του Δήμου για τα αποτελέσματα και το ενδιαφέρον που υπήρξε για τα Κύθηρα.
Συγκεκριμένα ο κ. Παναγιώτης Γιαννιώτης, δημοτικός υπάλληλος αρμόδιος για την Τουριστική προβολή και μέλος της Τουριστικής Επιτροπής εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την παρουσία των Κυθήρων δηλώνοντας πως η αποστολή του Δήμου πέτυχε το στόχο της, πραγματοποιώντας 32 B2B (business to business) συναντήσεις με τουριστικούς πράκτορες και επαγγελματίες απ' όλη την Ευρώπη.
Ο κ. Γιαννιώτης επεσήμανε πως υπάρχει ενδιαφέρον κι από νέες αγορές, χαρακτηρίζοντας πιο ώριμες για ανάπτυξη τουριστικών σχέσεων με τα Κύθηρα, την αγορά της Αγγλίας και της Κύπρου κυρίως στο κομμάτι του θεματικού - εναλλακτικού τουρισμού.
Ο Πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής και δημοτικός σύμβουλος κ. Μηνάς Κορώνης μίλησε για την επιτυχημένη παρουσία του Δήμου στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ''Philoxenia 2016'' στη Θεσσαλονίκη, τις εποικοδομητικές συναντήσεις με τουριστικούς πράκτορες που έγιναν εκεί καθώς για την συμμετοχή του Δήμου Κυθήρων στις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις της Πολωνίας και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες που θα ακολουθήσουν το 2017.
Στην "Greek Tourism Expo 2016" συμμετείχε με δικό του περίπτερο και ο Κυθήριος επιχειρηματίας - τουριστικός πράκτορας κ. Παναγιώτης Δρακάκης, ο οποίος μετά τις συναντήσεις που πραγματοποίησε δήλωσε αισιόδοξος για το ενδιαφέρον που υπάρχει για τα Κύθηρα και για τη νέα τουριστική σεζόν, δίνοντας έμφαση ο ίδιος, στις αγορές των Βαλκανικών χωρών καθώς και της Ιταλίας.


Επιμέλεια δημοσίευσης - κείμενο: Παναγιώτης Μπαχτής
Κάμερα - φωτογραφίες: Βαλέριος Καλοκαιρινός - PhotoCerigo
Συνεντεύξεις: Χρήστος Καλοκαιρινός
Δελτίο Τύπου: kythira.gr
Φωτογραφίες: Στράτος Χαρχαλάκης (facebook)
Video: TSIRIGOTV.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου