Τρίτη, 1 Νοεμβρίου 2016

ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΑΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΑ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ 31/10 - ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΈΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΤΟ ΝΗΣΙ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝ ΓΙΑΤΡΟΣ
 Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκονται αυτή τη στιγμή τα Αντικύθηρα καθώς λίγο μετά τις 11 το βράδυ της Δευτέρας 31/10, δεκάδες παράτυποι μετανάστες, εντοπίστηκαν στην παραλία Ξηροπόταμος  στα Βόρεια του νησιού, λίγο έξω από το λιμάνι. Δεν είναι γνωστό ακόμα πως έφτασαν στο νησί, ούτε από που προέρχονται καθώς η συνεννόηση μαζί τους είναι αδύνατη.
Σε επικοινωνία του σταθμού μας με τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Αντικυθήρων κ. Ανδρέα Χαρχαλάκη, μας ενημέρωσε ότι αυτή τη στιγμή έχουν εντοπιστεί γύρω στους πενήντα παράτυπους μετανάστες (χωρίς να αποκλείει το ενδεχόμενο να υπάρχουν κι άλλοι), άνδρες, νεαρής ηλικίας με καταγωγή από Ασιατικές χώρες. Οι καιρικές συνθήκες είναι ιδιαίτερα δυσμενείς, ενώ στην περιοχή πνέουν θυελλώδεις άνεμοι με αποτέλεσμα να μην μπορούν δυνάμεις του Λιμενικού να προσεγγίσουν τα Αντικύθηρα κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Οι μετανάστες είναι εμφανώς ταλαιπωρημένοι, εξαντλημένοι και σε πολλές περιπτώσεις τραυματισμένοι από την πορεία τους στα βράχια του νησιού.
Για να καταλάβουμε την κρισιμότητα της κατάστασης και τα αριθμητικά μεγέθη, να θυμίσουμε πως στα Αντικύθηρα διαβοιούν 19 μόνιμοι κάτοικοι, γέροντες στην πλειοψηφία τους, δεν υπάρχει γιατρός ούτε κατάλληλα μέσα μετακίνησης και διαμονής στο νησί. Αυτή τη στιγμή τις πρώτες βοήθειες αλλά και την φύλαξη των μεταναστών παρέχουν ο ένας και μοναδικός αστυνομικός που υπηρετεί στα Αντικύθηρα μαζί με τρεις κατοίκους.
Οι μετανάστες που εντοπίστηκαν έχουν μεταφερθεί σε παρακείμενη σπηλιά προκειμένου να προφυλαχθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα και το κρύο.
Πληροφορίες του σταθμού μας αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια της Τρίτης 1/11 (αύριο) κι εφόσον καλυτερέψει ο καιρός, αναμένεται τα μεταβεί στα Αντικύθηρα το Ε/Γ - Ο/Γ ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ για να μεταφέρει τους μετανάστες στη Νεάπολη Βοιών Λακωνίας.
Για ότι νεότερο θα επανέλθουμε.

Στον παρακάτω χάρτη σας παρουσιάζουμε το σημείο που εντοπίστηκαν οι παράτυποι μετανάστες:

Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Μπαχτής
Πηγή: TSIRIGO FM 105,6
Χάρτης: google.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου